Prima pagină  »  Ştiri  »  Audi A3 primeste motoare mai eficiente
4 IUNIE 2009, 13:13
1,286
0
Audi A3 primeste motoare mai eficiente
De Redactia PiataAuto.md
0
Din moment ce tot mai multe persoane aleg tot mai mult masini de mici dimensiuni, care fac fata mai bine ambuteiajelor zilnice, Audi a hotarat sa mai reinoiasca gama de propulsoare a micutului A3, pentru ca acestea sa devina mai econome si mai eficiente. Astfel A3 a mai primit doua propulsoare de 1.6 litri, ambele turbo-diesel, a caror putere difera intre 90 cai si 105 cai putere.

Cu noul propulsor de 1.6 litri si 105 cai putere, ce consuma doar 4.1 litri de motorina la 100 km, Audi demonstreaza cu adevarat ca propulsoarele sale sunt eficiente si econome, mai ales daca luam in calcul si emisiile de CO2 de 109 g/km. Aceste cifre uimitoare sunt obtinute datorita noilor sisteme ca Start/Stop, cat si datorita recuperarii de energie. Si performantele sunt impresionante, aceasta versiune ii permite lui Audi A3 sa ajunga pana la 100 km/h in 11.4 secunde, in timp ce viteza maxima constituie 194 km/h.

TDI-ul mai micut de 1.6 litri si 90 cai putere, livreaza un cuplu maxim de 230 Nm, propulsand micutul A3 in 12.9 secunde pana la 100 km/h, viteza maxima fiind de 180 km/h. Chiar si fara sistemul Start/Stop sau cel de recuperare a energiei, acest propulsor consuma in jur de 4.5 litri de motorina pentru 100 km, iar emisiile de CO2 eliminate sunt in regiunea a 118 g/km.

Pe langa sistemul Start/Stop cu care sunteti bine cunoscuti, Audi mai foloseste si sistemul de recuperare a energiei in urma aplicarii franelor, depozitand-o pe aceasta in baterie. In moment ce vehiculul este condus, bateria livreaza energie catre componentele electrice, reducand astfel solicitarea alternatorului.
Avand tangete cu sistemul de recuperare a energiei de pe masinile hybrid, cel de pe Audi A3 reduce consumul de combustibil cu 3 %.

Ambele propulsoare sunt dotate cu tehnologia common rail, iar datorita amplasarii mai joase, consumul de combustibil la fel a fost redus in timp ce manevrabilitatea nu a avut de suferit.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!