Prima pagină  »  Ştiri  »  Compania Volvo are planuri mari si “verzi” pentru viitor
2 IUNIE 2009, 19:34
1,241
0
Compania Volvo are planuri mari si “verzi” pentru viitor
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Suedezii de la Volvo au facut un pas mare inainte datorita tehnologiei de generatie noua DRIVe Towards Zero. Aceasta face parte dintr-un proiect unic elaborat de specialistii Volvo in parteneriat cu compania electrica suedeza Vattenfall. Ideea principala a acestui proiect, este elaborarea sistemelor de propulsie hybrid, ce presupun utilizarea bateriilor electrice ce pot fi incarcate de la prizele obisnuite de casa. In asa mod, primele autoturisme hybrid pe baza noului sistem vor aparea deja in anul 2012.

Datorita tendintelor mondiale predispuse catre elaborarea automobilelor hybrid, Volvo se grabeste tot mai mult sa micsoreze emisiile de noxe, iar datorita noilor automobile hybrid propulsate de energia electrica, compania doreste sa ocupe pozitia de lider in segmentul premium, in care, dupa afirmatiile companiei, in anul 2012 va fi prezentat un automobil absolut unic ecologic, dar care va mentine caracterele specifice companiei Volvo – siguranta pasagerilor si placerea de a conduce.
Tehnologia hybrid implimentata pe automobilele Volvo, DRIVe Towards Zero, presupune imbinarea bateriilor si motorului electric, cu un propulsor diesel. Bateriile se incarca in momentul aplicarii franelor, deoarece cand sunt aplicate acestea, electro motorul lucreaza ca un generator producand astfel energie electrica. Totusi, bateriile vor putea fi incarcate cu ajutorul prizei electrice de casa ceea ce va facilitat la maxim incarcarea lor. Pe de alta parte, propulsorul diesel va fi alimentat cu motorina sintetica, si se va subordona tuturor normelor de poluare, eliminand doar 50 gr/km de noxe CO2.

Urmatorul pas pentru suedezi sunt automobilele electrice care vor scapa in viitor de propulsoarele cu ardere interna. In acest sens sunt efectuate acum o serie de teste, cautanduse si cai de a minimiza costurile bateriilor electrice.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!