Prima pagină  »  Ştiri  »  Eficienta germana maxima la asamblarea lui Porsche Panamera
4 IUNIE 2009, 17:25
1,507
0
Eficienta germana maxima la asamblarea lui Porsche Panamera
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
In Aprilie 2009 a inceput productia in masa a lui Porsche Panamera, care este cel de-al patrulea model al constructorului german produs in prezent. Ca locatie de asamblare a fost alesa uzina din Leipzig, care este considerata la moment drept cea mai moderna uzina auto din lume, mai ales ca aici au fost investiti 150 mln Euro pentru modernizarea infrastructurii, dar si pentru ca asamblarea in paralel a lui Porsche Panamera si Porsche Cayenne sa fie posibila.

La asamblarea celui mai recent model Porsche, sunt folosite cele mai noi metode si tehnologii pentru ca procesul sa decurga cat mai rapid, dar in acelasi timp sa rezulte produse calitative in final. Astfel la producerea lui Panamera este utilizat cel mai nou concept din domeniul logistic, unul care de fapt asigura ca intregul proces sa fie extrem de eficient. Astfel este format un plan exact, in care toti furnizorii livreaza cu o precizie exacta toate partile cu o ora inainte ca acestea sa fie procesate pe linia de asamblare, ceea ce inseamna ca spatiile costisitoare de depozitare sunt aproape inutile. Deoarece furnizorii sunt in mare parte companii germane, partea germana la creatia lui Panamera este de 70 %, o cifra ce fac ca noul Gran Turismo sa fie cu adevarat un produs Made in Germany.

Si productia in paralel a lui Cayenne si Panamera este la fel o maiestrie, fiind pusa la punct de specialistii din logistica. Aproape toate propulsoarele celor doua modele sunt aduse la uzina din Leizig cu ajutorul camioanelor de la fabrica din Zuffenhausen. Caroseria lui Cayenne vine din Bratislava, iar cea a lui Panamera vine de la uzina Volkswagen din Hanovra. Odata ce ambele modele au ajuns la aceeasi etapa in procesul de productie, ele ruleaza mai departe pe aceeasi linie de asamblare pana la finalizare, in ciuda numeroaselor optiuni individuale caracteristice fiecarui model in parte.

Din totdeauna a fost stiuta ca capacitatea de gandire si de faurire a unui lucru de catre germani este absolut remarcabila. Acest lucru poate fi usor observat si la fabrica Porsche din Leipzig, unde tot procesul de asamblare se aseamana unui “dans” continuu bine pus la punct si unde drept partener este regasit omul si automobilul.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!