Prima pagină  »  Ştiri  »  General Motors a dat faliment, ce va fi mai departe?
3 IUNIE 2009, 11:38
1,951
0
General Motors a dat faliment, ce va fi mai departe?
De General Motors a dat faliment, ce va fi mai departe?
0
Iata ca criza financiara rapune la pamant una din cele mai mari companii producatoare de automobile din lume – General Motors Corp. Fiind in trecut una din cele mai prospere din SUA, dar si din intreaga lume, GM este nevoit sa intreprinda o serie de masuri pentru a salva ce se poate din operatiile sale cu scopul de a se relansa ca o companie noua, numita chiar de oficialii companiei ca Noul GM. Una din masurile intreprinse a fost anuntata de curand, aceasta fiind falimentarea companiei General Motors Corp. Ideea consta in faptul ca odata ce compania a dat falimentul, aceasta este aparata de creditori pe o perioada de 3 luni, timp in care vor fi operate diferite procedee financiare datorita carora aceasta va fi ajutata de catre guvernul SUA si Canada spre iesirea din situatia de criza prin transferarea tuturor operatiunilor noului GM.

Potrivit planului, GM va transfera toate activele sale mondiale noului GM, iar pentru a implimenta acordul intelegerii, GM si trei subsidiare, au indeplinit voluntar o petitie la Curtea Falimentului din SUA. Deoarece vanzarea activelor GM catre noul GM are suportul Trezoreriei SUA, se asteapta ca aceasta petitie sa fie aprobata de Curte in cel mai scurt timp. In petitie, GM a rugat Curtea sa aprobe un numar de pasi pentru a proteja atat clientii actuali, cat si pe cei noi, acestia fiind:

1. Reprezentantele GM vor continua sa deserveasca automobilele GM si sa-si onoreze perioadele de garantie, in timp ce guvernele SUA si Canada va asigura ca garantia oferita de uzinele GM sa fie satisfacute in totalitate.

2. GM va utiliza finantarea de 33 mlrd Dolari SUA pentru a asigura livrarea continua a bunurilor si serviciilor oferite si vor transfera toate lichiditatile inainte ca sa fie incheiata procedura de vanzare a activelor.

3. Salariatii GM din intreaga lume vor face parte din noul GM.

De la noul General Motors se asteapta sa devina o companie competitiva, puternica, rapida, independenta financiar si mai apropiata de clienti. Astfel noul GM se va concentra in SUA asupra celor patru brand-uri principale pentru companie : Chevrolet, Cadillac, Buick si GMC, va utiliza mai eficient piata din SUA cu scopul de a creste vanzarile in viitor, iar costurile mai mici de structurizare vor fi obtinute datorita numarului mai mic de salariati, ce va fi micsorat de la 35.100 la 27.200 s.a.

Pana cand sunt asteptate numeroasele aprobari, Noul GM este asteptat sa se lanseze in 60 – 90 zile ca o companie separata si absolut independenta fata de actualul GM. Toate intelegerile la care a ajuns GM cu United Auto Workers si Canadian Auto Workers, le va satisface noul GM in termenele stabilite anterior fiind conduse de actuala echipa de manageri.

Cat priveste operatiile lui GM in Europa, compania a anuntat recent ca a ajuns la o intelegere de finantare de 1.5 mlrd Euro a lui Opel/Vauxhall din partea guvernului German si din partea noului proprietar Magna International Inc ce va detine in viitor pachetul majoritar de actiuni. In asa mod dupa ce GM a inchis, a vandut, sau a pus in vanzare mai multe brand-uri ca : Pontiac, Opel/Vauxhall, SAAB, Hummer s.a. se observa o tendinta concreta a companiei de a se concentra mai mult pe brand-urile mai importante pentru companie, dar si concentrarea operatiunilor in mare parte pe teritoriul Americii de Nord.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!