Prima pagină  »  Ştiri  »  General Motors “scapa” si de Saturn
8 IUNIE 2009, 11:47
1,138
0
General Motors “scapa” si de Saturn
De Redactia PiataAuto.md
1
General Motors anunta ca a ajuns la o intelegere cu compania Penske Automotive Group potrivit careia aceasta va procura brand-ul Saturn. Punerea in vanzare a marcii Saturn, face parte din planul de restructurare a companiei General Motors, potrivit caruia compania se va concetra in viitor asupra celor patru marci principale – Chevrolet, GMC, Buick, Cadillac, dupa ce va vinde Hummer, SAAB, Saturn, Opel/Vauxhall si va incheia producerea modelelor Pontiac.

Potrivit intelegerii, Penske Automotive Group va obtine drepturile asupra marcii Saturn, cat si alte active ale acesteia. In asa mod, in urma incheierii tranzactiei vor fi pastrate peste 13.000 posturi de munca, si peste 350 de reprezentante de pe tot teritoriul SUA.

Saturn a inceput vanzarile modelelor sale in anul 1990 si pana in prezent a produs peste 4 mln de vehicule, din care 80 % sunt functionale si la momentul actual.

Penske Automotive Group este a doua cea mai mare retea de dealeri auto din lume, operand in prezent cu 253 reprezentante, in care sunt comercializate produsele a 40 marci. Insa pana va fi incheiata oficial tranzactia, General Motors va continua sa produca modelele Saturn Aura, Vue si Outlook, ca mai apoi Penske sa fie nevoit sa caute un alt constructor care sa asambleze automobilele Saturn, deoarece acesta la randul sau nu are posibilitatea de a o face.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!