Prima pagină  »  Ştiri  »  Incepe productia lui Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport
2 IUNIE 2009, 08:52
1,519
0
Incepe productia lui Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
In cadrul Concursului de Eleganta Pebble Beach ce a avut loc anul trecut in California, a fost prezentat cel mai rapid roadster din lume, noul Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport. Vazand ca raspunsul publicului si al clientilor Bugatti este pozitiv, compania a decis sa inceapa productia pentru noul model, ca in total din fabrica Molsheim sa iasa doar 150 de exemplare.

Noul Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport in mare parte este acelasi Veyron, insa care dispune de un parbriz mai inalt, lumini de zi restilizate, cat si de cu acoperis usor din policarbonat. Totusi compania afirma ca noul model este ceva mai diferit de coupe, deoarece odata cu inlaturarea acoperisului, a fost necesara aplicarea diferitor modificari ce tin in primul rand de siguranta. Ca rezultat, structura de tip monococ, a fost intarita in regiunea pragurilor laterale, cat si in regiunea tunelului de transmisie. Montantii B au fost intariti datorita unui suport din fibra de carbon, in timp ce o placa din fibra de carbon a fost pozitionata sub tunelul transmisiei pentru ca sarcina de torsiune sa fie minima.

Usile noului Veyron 16.4 Grand Sport sunt din fibra de carbon si depoziteaza o bara longitudinala integrata. In cazul unui accident, aceasta transfera puterea impactului de la montantii A la B, micsorand astfel din energia impactului. Mai mult ca atat, gurile de aer restilizate ale propulsorului cu 16 cilindri pozitionat pe mijloc exact in spatele ocupantilor, sunt dotate cu elemente din fibra de carbon de 10 cm ce protejeaza pasagerii in cazul rasturnarii.

La interior au fost adugate unele echipamente, ca de exemplu camera retrovizoare cu monitor de 2.7 inch, integrata in oglinda retrovizoare, cat si sistemul audio Puccini, dotat cu un procesor digital de sunet. Cand acoperisul este inchis, Bugatti Veyron Grand Sport poate ajunge la 407 km/h, iar in caz ca acoperisul este scos, viteza maxima este 360 km/h. Chiar daca incepe sa ploua, cei de la Bugatti au pregatit un fel de “umbrela” ce este depozitata in port-bagaj care poate fi deschisa oricand. Viteza de rulare cu acest soft top, nu poate fi mai mare de 160 km/h, deoarece in caz contrar s-ar putea ramane fara aceasta.

Toate cele 150 exemplare Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport vor fi asamblate manual, iar livrarile vor incepe din Iulie 2009. Din totalul de 150 unitati, 50 au fost rezervate in exclusivitate clientilor inregistrati Bugatti, dintre care 30 deja au fost rezervate. Pretul unui exemplar va fi in jur de 1.4 mln Euro, inclusiv taxele si livrarea, o suma piperata chiar si pentru cei mai instariti din lume.

Primul exemplar a fost vandut vara trecuta in cadrul licitatiei Pebble Beach Auction pentru o suma de 3.19 mln Dolari SUA. Venitul aditional in masura de 900.000 Dolari SUA a fost donat de Bugatti, fundatiei de caritate Pebble Beach.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!