Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Renault Scenic isi face aparitia
5 IUNIE 2009, 16:07
1,220
0
Noul Renault Scenic isi face aparitia
De Redactia PiataAuto.md
0
Mai mult de un deceniu Renault Scenic este cel mai vandut MPV din clasa sa. De la lansarea din anul 1996 si pana in prezent, peste 3.3 mln exemplare au fost produse, inclusiv si modelul cu tractiune integrala RX4, ce este destul de popular la noi in tara. Noul Scenic va deveni mai dinamic, confortabil, spatios cu o manevrabilitate nemaiintalnita la un MPV.

Dupa ce a fost lansat de putin timp, modelul Grand Scenic care este pozitionat ca o masina de familie, fiind mai lung si dotat cu al treilea rand de scaune deci ceva mai linistit, modelul Scenic din potriva este o masina mai zvelta si mai stilata, care se deosebeste de fratele mai mare atat prin partea fata cat si prin partea spate. Caracteristicile fetei ne readuc aminte de sportivul Megane Coupe, iar partea spate este caracterizata de farurile cu forma unui bumerang fiind total diferite de cele de pe Grand Scenic.

Interiorul este extravagant, iar calitatea materialelor si a asamblarii, dupa cele spuse de francezi, se apropie mult de masinile germane. Lista de dotari si optiuni este foarte mare, aici fiind inclus sistemul de navigare Carminat TomTom, care afiseaza directia de mers pe ecranul TFT, sistemul audio performant de la Arkamys, iar pentru comoditatea pasagerilor a fost amplasat si portul USB pentru iPod, si priza de 12 V, dar si multe altele. Siguranta pasagerilor este asigurata de airbag-uri, centuri de siguranta dublu pretensionate, dar si de sisteme ca camera video cu semnal sonor pentru mersul in marsarier , senzor de presiune in pneuri, limitator de viteza s.a.

Trei propulsoare pe benzina TCe sunt oferite pentru noul Scenic cu capacitate cilindrica de 1.6 si 2.0 litri, a caror putere variaza de la 110 si 143 cai putere. Cat priveste gama de propulsoare diesel, aceasta este foarte bogata deoarece sunt oferite tocmai sapte motoare pe motorina, iar puterea acestora variaza intre 85 si 160 cai putere. Din toate aceste propulsoare, patru (unul pe benzina si trei diesel) poarta ecusonul ’’eco’’, si nu pur si simplu, dar din motiv ca emisiile de CO2 nu trec pragul de 140 g/km.
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!