Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Insignia plus remorca – alegerea perfecta pentru vacanta
8 IUNIE 2009, 11:02
2,310
0
Opel Insignia plus remorca – alegerea perfecta pentru vacanta
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Dupa ce este oferita in numeroase variante clientilor sai (sedan, hatchback, wagon), Masina Anului 2009 in Europa - Opel Insignia, le ofera acestora si posibilitatea de a tracta o remorca, devenind astfel un partener de nadejde in timpul zilelor de odihna activa pentru proprietarii sai.

Insa sa nu credeti ca din moment ce Insignia va putea tracta o remorca, aceasta va fi dotata doar cu carlig de remorcare si atat. Opel a atras o atentie sporita la acest capitol, si a echipat-o pe Insignia si cu un program de stabilitate a rulotei, ce previne balansarea si oscilatiile nedorite ale acesteia.

Din moment ce este cuplata remorca la carligul de remorcare, senzorul sistemului de stabilitate ESP Plus recunoaste prezenta remorcii. In asa mod, sistemul de stabilitate este activat automat, ca in timpul mersului informatia cu privire la acesta sa fie transmisa in continuu si comparata cu limitele setarilor. Daca remorca incepe sa se balanseze si este atinsa o anumita limita, in cateva milisecunde automobilul va reactiona – accelerarea va fi limitata, iar prin intermediul franelor se va incerca diminuarea oscilatiilor nedorite, pana in momentul cand automobilul si remorca revin la stabilitate si permit un rulaj sigur. In caz ca sunt observate oscilatii violente, automobilul va actiona franele pana cand acestea vor disparea. Totusi in momentul cand conducatorul executa viraje bruste, spre de exemplu o manevra de evitare a unui obstacol, sistemul de stabilitate nu va actiona, deoarece acesta previne doar oscilatiile verticale nu si pe cele orizontale.

Atunci cand conducatorul ajunge la destinatie si decupleaza remorca de la carligul de remorcare, impreuna cu priza conexiuii electronice acesta este ingenios ascuns in spatele barei de protectie, iar in asa mod design-ul exterior nu are de suferit.

Din moment ce clientul opteaza pentru carligul de remorcare, automat se va oferi si programul de stabilitate ce poate fi ales atat pentru varianta sedan sau wagon. In dependenta de puterea propulsorului, Opel Insignia poate remorca pana la 2.000 kg.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!