Prima pagină  »  Ştiri  »  Alfa Romeo marcheaza 99 ani de istorie prin lansare lui 8C
7 IULIE 2009, 08:49
1,140
0
Alfa Romeo marcheaza 99 ani de istorie prin lansare lui 8C Spider
De Redactia PiataAuto.md
0
Chiar daca a mai ramas un an pana la implinirea a 100 ani de istorie a marcii Alfa Romeo, cu ocazia careia se asteapta ca compania sa lanseze cel putin un model aniversar, in prezent, in cadrul Festivalului de Viteza Goodwood, compania sarbatoreste implinirea frumoasei varste de 99 ani prin lansarea modelului de serie al roadster-ului Alfa Romeo 8C Spider.

Favoritul Salonului Auto Britanic de anul trecut, Alfa Romeo 8C Spider creat pe baza coupe-ului de 4.7 litri Alfa Romeo 8C Competizione, le va face companie in cadrul Festivalului de Viteza unor modele legendare ale marcii ca: P2 Gran Premio din anul 1924, ce a facut istorie prin castigarea Campionatului Mondial in anul 1925 multumita pilotului Gastone Brilli-Peri; Alfa Romeo 8C 2300 tipo Le Mans, procurata de Sir Henry Birkin in anul 1931; Alfa Romeo 6C 3000 CM ce a luat locul secund in cursa anului 1953 Mille Miglia fiind condusa de Juan Manuel Fangio; si nu in ultimul rand Alfa Romeo 33 TT 12, care in anul 1975 i-a adus echipei Alfa Romeo titlul de campioana mondiala la constructori.

In cadrul aceluiasi festival vor fi prezentate si doua concepte Alfa Romeo a caror design a fost conceput de casa de design Bertone. Primul concept este Alfa Carabo din anul 1968 (o puteti vedea mai jos in poza cu numarul 2), care odata prezentata a adus idei noi in design-ul super car-urilor, multumita usilor deschise de pompele hidro-pneumatice si ferestrelor de diferite culori. Al doilea concept dateaza din anul 1978 si este reprezentat de design-ul futuristic al companiei Bertone, cat si de ideile noi in aerodinamica sport car-urilor.

Fiind unul din sponsorii Festivalului de Viteza din Goodwood, Alfa Romeo detine un stand mare aici, unde pot fi admirate atat modele ca Alfa Romeo 8C Spider si Competizione, dar si MiTo, Spider, Brera S si 159.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!