Prima pagină  »  Ştiri  »  Aventurile lui Gavin Green & MINI in Australia
6 IULIE 2009, 14:51
1,279
0
Aventurile lui Gavin Green & MINI in Australia
De Redactia PiataAuto.md
0
In anul 1966 pilotul de raliuri, jurnalistul auto si scriitorul Evan Green a scris cartea “Journeys with Gelignite Jack” (Calatoriile lui Gelignite Jack) care era de fapt o relatare despre calatoria autorului in Australia, la bordul unui MINI. In prezent, in anul 2009, jurnalistul Gavin Green, merge pe urmele tatalui sau, dar deja la bordul noului MINI Cooper, pe cele mai dure drumuri ale Australiei, repetand astfel una din cele mai interesante aventuri pe care le-a vazut compania MINI in 50 ani de istorie.

La timpul sau, Evan Green a fost primul om ce a strabatut Australia de la Vest la Est prin centrul acesteia. Insa acesta nu s-a oprit, si a mai strabatut continentul portocaliu si de la Nord la Sud. Totusi, ideea i-a fost sugerata lui Evan Green inca in anul 1965 de reprezentantii companiei Castrol, care doreau astfel sa-si promoveze noul produs de atunci Castrol GTX. Evan desigur a fost foarte interesat de aceasta aventura, pe parcursul careia au fost parcursi 19.312 km.

De aceasta data, aventura lui Gavin Green, feciorul lui Evan Green, a fost sponsorizata de compania aeriana British Airways si de revista High Life care in asa mod scot in evidenta cei 50 ani ai companiei MINI. Calatoria a avut loc in Aprilie 2009, pe parcursul careia au fost parcurse 80 % din traseul strabatut de Evan Green in anul 1966. In doar 10 zile, Gavin Green a parcurs la volanul unui MINI Cooper distanta de 6.646 km dintre Sydney si orasul Perke. Singura modificare aplicata micutului MINI a fost instalarea protectiei pentru motor, fara de care e periculos de circulat pe traseele Australiei.

Prin intermediul acestei calatorii, Gavin Green a celebrat 50 ani ai marcii MINI, dar in acelasi timp a evidentiat importanta calatorie facute de tatal sau in anul 1966. Chiar daca Gavin rula cu viteze mari peste pietre, prin noroi si alte tipuri de drum, MINI Cooper-ul nu a dezamagit niciodata.

In poza, de la stanga la dreapta: Gavin Green, Mark Bramley si Darryl Cook.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!