Prima pagină  »  Ştiri  »  MINI a produs 1.5 mln exemplare in uzina din Oxford
9 IULIE 2009, 14:32
1,066
0
MINI a produs 1.5 mln exemplare in uzina din Oxford
De Redactia PiataAuto.md
0
La doar cateva saptamani dupa ce a avut loc petrecerea oficiala pe circuitul Silverstone cu ocazia aniversarii celor 50 ani de istorie a marcii MINI, uzina MINI din orasul Oxford are inca un motiv de bucurie, deoarece de curand modelul cu numarul 1.5 mln a iesit de pe portile uzinei. Modelul aniversar este un MINI Clubman de o culoare rosie Chili, ce va fi livrat unui client englez. In momentul cand modelul aniversar a iesit pe portile uzinei, acesta a fost petrecut de Ministrul Ian Lucas si de membrul consiliului de administrare al BMW Group, Ian Robertson.

Dupa ce a fost relansata marca MINI in anul 2000, modelele acesteia sunt comercializate in peste 80 tari, ultima reprezentanta lansata fiind cea din Brazilia. Succesul purtat de modele MINI este foarte mare, deoarece acest britanic micut foarte usor intra in inimile oamenilor care se indragostesc de la privire in oricare din modelele MINI.

In total, incepand cu anul 2001, BMW Group a investit peste 380 mln de Lire Sterline in uzina MINI din Oxford si peste 100 mln in uzinele Hams Hall si Swindon. Numai in Marea Britanie, grupul are peste 7.000 angajati, iar veniturile aduse de aceasta economiei engleze, este in marime de 1 % din PIB (Produsul Intern Brut), in timp ce investitiile totale ale bavarezilor incepand cu anul 2000 in Marea Britanie se ridica la fabuloasa suma de 1 mlrd de Lire Sterline.

Uzina MINI din Oxford produce in prezent modelele MINI, MINI Clubman, MINI Convertible, cat si versiunile ultra sportive MINI John Cooper Works, MINI Jhon Cooper Works Clubman si MINI Jhon Cooper Works Convertible. In total, intre anii 1959-2000 in Marea Britanie s-au produs peste 5.3 mln de exemplare MINI, iar in total in lume au fost comercializate de atunci peste 6.8 mln unitati.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!