Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua generatie Buick LaCrosse va fi lansata in anul 2010
9 IULIE 2009, 14:00
1,389
0
Noua generatie Buick LaCrosse va fi lansata in anul 2010
De Redactia PiataAuto.md
0
La momentul aparitiei primei generatii Buick LaCrosse pe piata americana in anul 2005, acesta a fost prezentat ca un sedan cu patru usi care inlocuieste modelele Buick Century si Regal. Numele noului model a fost inspirat de la un concept prezentat de compania Buick in anul 2000 si face referinta la sportul lacrosse, iar astfel putem deduce ca modelul este destinat persoanelor dinamice de orice varsta.

In prezent, fiind parte a grupului General Motors, Buick prezinta a doua generatie a modelului LaCrosse, insa care de aceasta data este numit un sedan de lux, care va fi echipat cu tractiune integrala, cu o multime de sisteme inteligente, cat si cu trei propulsoare puternice.

Buick LaCrosse va fi oferit in trei versiuni – CX, CXL si CXS, iar diferenta dintre acestea este urmatoarea : versiunea CX este echipata standart cu un propulsor de 3.0 litri V6 (insa acesta va fi inlocuit mai tarziu cu unul de 2.4 litri Ecotec cu patru cilindri) cu scaune textile si discuri de 17 inch. Propulsorul de 3.0 litri cuplat la cutia de viteze automata cu 6 rapoarte genereaza 255 cai putere si un cuplu maxim de 294 Nm. Versiunea CXL la fel este echipata cu un V6 de 3.0 litri, scaunele sunt tapitate cu piele, dispune de climat control bi-zonal, lampi ceata, oglinzi laterale cu semnalizatoare cu lampi LED si discuri din aliaj usor de 18 inch. Tot pentru aceasta versiune va fi oferita si tractiunea integrala. Cea mai dotata versiune este CXS, care va avea sub capota un propulsor V6 de 3.6 litri, va dispune de scaune din piele perforata cu sistem de incalzire si racire, si va fi “incaltata” cu discuri cromate din aliaj usor de 18 inch, sau optional de 19 inch. Propulsorul este cuplat la o cutie automata de viteze cu 6 rapoarte care genereaza 280 cai putere si livreaza un cuplu maxim de 351 Nm.

Siguranta pasagerilor lui Buick LaCrosse este asigurata de caroseria puternica, de numeroasele sisteme de prevenire a accidentelor, cat si de sisteme pasive si active de siguranata. In asa mod, LaCrosse este dotat cu 6 airbag-uri, centuri pretensionate fata, sistem OnStar, tetiere active si multe altele.

Totusi, Buick LaCrosse nu va fi destinat numai pietei americane, acesta este conceput si pentru piata Asiei care in prezent este atrasa foarte mult de modelele americane. Insa dupa cum va dati bine seama, pe continentul batran Buick LaCrosse nu va fi exportat deoarece este un model mult prea specific americanilor si cu siguranta nu ar avea succes in Europa unde clientii opteaza mai mult pentru automobile mai mici si mai econome.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!