Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua Toyota Prius este reciclabila in masura de 85 %
6 IULIE 2009, 13:33
1,401
0
Noua Toyota Prius este reciclabila in masura de 85 %
De Redactia PiataAuto.md
0
Inainte ca primele exemplare ale noii generatii Toyota Prius sa intre in showroom-uri, compania Toyota a gandit in diferite etape cum poate fi reciclat automobilul dupa ce isi va servi timp de mai multi ani proprietarul. In asa mod, in momentul cand ii va veni timpul, japonezii asigura ca 85 % din partile componente ale lui Toyota Prius vor putea fi reciclate fara a cauza daune mediului inconjurator, in timp ce 95 % din materiale vor putea fi folosite repetat dupa reciclare, proces care va elimina in aer doar 2 % de CO2 din intrega cantitate pe care a eliminat-o Prius pe parcursul vietii.

O atentie sporita a fost indreptata spre reciclarea cat mai efectiva a bateriilor de tensiune inalta, a caror 95 % din parti vor putea fi folosite repetat dupa reciclare. In primul rand, bateriile sunt demontate de pe automobil, partile electronice fiind reciclate aparte isi vor urma calea sa, in timp ce elementele de baza ale bateriilor vor fi reciclate intr-o camera aparte.

In aceasta camera, temperatura poate ajunge pana la 800 grade Celsius, insa din moment ce se atinge jumatate din aceasta, adica 400 grade Celsius, materialele organice se topesc intr-o masa formata din apa si ulei, care ulterior este supusa filtrarii. Apoi, elementele bateriilor sub influenta hidrogenului se devid in diferite metale, iar ceea ce ramane in final, se concentreaza intr-un aliaj din nichel, care poate fi utilizat repetat la crearea noilor baterii.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!