Prima pagină  »  Ştiri  »  Tehnologia ce opreste remorcile neastamparate – Trailer Stability Assist de la
7 IULIE 2009, 12:59
1,392
0
Tehnologia ce opreste remorcile neastamparate – Trailer Stability Assist de la Volvo
De Redactia PiataAuto.md
0
Dintr-un moment dat intelegeti ca remorca cuplata la automobilul Dvs a inceput sa se comporte anormal, si nu se supune directiei de mers a automobilului? Cand va dati drumul pe o panta, remorca incepe sa se balanseze in fata sau in spate, iar aceasta balansare nu se opreste chiar daca activati frana?

Pentru evitarea acestor momente neplacute, compania Volvo ofera clientilor sai o tehnologie care nu va scapa nici pe o secunda de sub control remorca Dvs, si anume TSATM (Trailer Stability Assist TM). Acest sistem va preveni balansarea si va stabiliza remorca sau rulota cuplata in spatele automobilului Dvs, prin monitorizarea in fiecare secunda a predispunerei remorcii spre balansare, iar in caz ca este nevoie sunt actionate franele anumitor roti pentru a stopa acest efect negativ. Insa daca masurile aplicate nu sunt indeajuns, atunci sistemul va aplica franele pentru toate cele patru roti si va micsora din puterea propulsorului pana in momentul cand este atinsa stabilitatea dorita.

Seful departamentului automobilelor dinamice al companiei Volvo Cars, Per Ola Fuxin, a declarat: “Aceste balansari sunt adevarate cosmaruri pentru conducatori care tracteaza o remorca, rulota sau un iaht. Aparitia acestora apar in primul rand datorita amplasarii gresite a centrului de greutate, care este ori mult prea in fata, sau mult prea in spate”.

Uneori este mult prea greu de a detine controlul in timpul balansarilor agresive, in cazul carora rulota poate fi chiar rasturnata, cauzand astfel pagube materiale mari. Iar din pacate, multe din accidentele rutiere sunt legate anume de acest factor, in special in perioada concediilor, cand traseele sunt pline de masini ce tracteaza rulote sau iaht-uri.

Din motiv ca compania Volvo este recunoscuta drept una din cele mai sigure pentru pasagerii sai, tehnologia TSATM care activeaza la viteze de 50 km/h sau chiar mai mari, va fi oferita standart pentru modelul Volvo XC60 dotat cu carlig de tractare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!