Prima pagină  »  Ştiri  »  Un parteneriat de succes... Dacia-Renault sunt de 10 ani impreuna!
7 IULIE 2009, 10:28
1,182
0
Un parteneriat de succes... Dacia-Renault sunt de 10 ani impreuna!
De Redactia PiataAuto.md
0
Din moment ce compania Dacia a fost procurata de francezii de la Renault la 02 Iulie 1999, aceasta joaca un rol important in industria automobilistica mondiala, dar si in strategia companiei Renault, devenind o subsidiara extrem de importanta pentru aceasta. La momentul incheierii tranzactiei in anul 1999, Renault detinea un pachet de actiuni in marime de 51 %, ca in anul 2003 acesta sa creasca pana la 99.43 %.

Doar in primii cinci ani de la procurare, compania Renault a investit in dezvoltarea producatorului roman peste 489 mln Euro, care au fost utilizati pentru modernizarea uzinei din Pitesti, pentru calificarea personalului, reinoirea mijloacelor de telecomunicatie si instalarea liniilor de asamblare pentru propulsoarele Renault. Incepand cu anul 2000 pana in 2003, au fost lansate doua modele noi Dacia – SuperNova si Solenza, care i-au usurat drumul actualei Dacia Logan aparute pe piata in anul 2004. Logan este comercializat si sub marca Renault pe diferite piete din afara batranului continent, iar impreuna, Dacia si Renault Logan sunt puse la dispozitia clientilor in peste 80 de tari ale lumii.

In prezent, Dacia are o gama de cinci modele, acestea fiind : Logan, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up si Sandero, iar in curand acestora li se va alatura Dacia Sandero Stepway, in timp ce in anul 2010 va fi lansat modelul tot-teren pe baza conceptului ce a facut furori la Salonul Auto de la Geneva, Dacia Duster. Toate modele Dacia sunt extrem de accesibile pentru clienti, dar in acelasi timp se lauda cu un nivel inalt al calitatii si al echiparilor. Ieftin nu inseamna ne-ecologic, iar aceasta o demonstreaza versiunea eco2 a carei emisii de CO2 se situeaza sub 140 g/km, disponibila pentru oricare din modelele companiei pe benzina sau diesel, cu posibilitatea de a putea fi alimentate cu bioetanol E85 sau cu gaz LPG.

Dacia este un producator auto ce cunoaste in prezent un progres considerabil, a carui vanzari cresc din an in an, iar cifrele o demonstreaza – de la inceputul colaborarii cu Renault in 1999, vanzarile au crescut de la 52.403 unitati, pana la 257.854 unitati in anul 2008! De cand a fost lansat Logan pe piata, cresterea era de 11.7 % in anul 2008, iar in primele cinci luni ale anului curent, cresterea vanzarilor este de 15.5 %, chiar daca industria auto mondiala cunoaste o reducere a numarului de unitati vandute intr-un an. Iata ca dupa 10 ani, Dacia si Renault pregatesc noi modele care vor atrage si mai multe “priviri” spre producatorul roman, a carui viitor cu siguranta este unul de succes!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!