Prima pagină  »  Ştiri  »  Bilant tragic: De la inceputul anului 2009, 262 de persoane si-au
8 SEPTEMBRIE 2009, 12:43
1,312
0
Bilant tragic: De la inceputul anului 2009, 262 de persoane si-au pierdut viata in accidente rutiere!
De Redactia PiataAuto.md
0
Recent, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a facut public un comunicat care relata despre numarul accidentelor rutiere ce au avut loc in tara de la inceputul anului 2009. Numarul acestora, dar si a persoanelor ce au avut de suferit din urma acestora este extrem de alarmat, motiv din care cu totii, atat conducatorii auto, cat si pietonii, ar trebui sa fim mult mai precauti, si sa dam dovada de o mai mare responsabilitate la traseu!

Excesul de viteza, depasiri neregulamentare, conducerea in stare de ebrietate, neatentia la volan, lipsa de experienta si, nu in ultimul rand, ignorarea regulilor elimentare de circulatie rutiera din partea conducatorilor auto – sunt cateva din cauzele principale care duc la survenirea accidentelor rutiere.

Astfel, in urma accidentelor rutiere, de la inceputul anului 2009 in Republica Moldova au decedat 262 persoane, un numar foarte mare pentru tara noastra. Potrivit aceluiasi comunicat, doar in ziua cand a fost facut public acesta (04 Septembrie 2009), de la ora 00.00 pana la ora 14.00, s-au produs 7 accidente rutiere, soldate cu 6 persoane decedate si altele 13 traumatizate…

Intr-unul din accidente produse in jurul orei 03.00, pe strada Decebal din municipiul Balti, trei persoane si-au pierdut viata, din motiv ca se circula cu viteza sporita si in stare de ebrietate. Un tanar, in varsta de 22 de ani, aflandu-se la volanul unei masini de model „Mazda 6”, detinator a permisului de conducere timp de un an, deplasandu-se cu viteza sporita, a pierdut controlul asupra volanului, tamponandu-se intr-un pilon. Impactul a fost tragic. Trei tineri cu varste cuprinse între 18 si 25 de ani, aflati in calitate de pasageri au decedat pe loc, iar soferul si un pasager au fost spitalizati cu diverse traumatisme.

O alta catastrofa rutiera soldata cu decesul unei persoane si ranirea altor doua s-a produs cu trei ore mai tarziu pe traseul Chişinau-Leuseni. Un tanar de 23 de ani, conducand o masina de model “Ford Tranzit” incalcand regimul de viteza, iesind la depasire s-a tamponat intr-un automobil de marca „Chrysler Voyager” dupa care in „Audi A 6”. In consecinta, soferul Ford-ului a decedat pe loc, iar 3 pasageri din Audi, printre care un copil, au fost transportati la spital cu diverse leziuni.

Actualmente, politia cerceteaza cazurile pentru a stabili toate circumstantele in care s-au produs nenorocirile.

Redactia PiataAuto.md indeamna toti participantii la trafic sa fie cat mai atenti si sa nu uite ca fiecare este asteptat de cineva drag acasa! Conduceti cu grija!!!

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!