Prima pagină  »  Ştiri  »  Mai puternic si rapid – Noul Porsche 911 GT3 Cup
11 SEPTEMBRIE 2009, 14:01
1,137
0
Mai puternic si rapid – Noul Porsche 911 GT3 Cup
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
Comercializat in peste 1.400 exemplare, Porsche 911 GT3 Cup este cel mai bine vandut bolid de curse din lume… Iata ca la Salonul Auto de la Frankfurt va fi prezentata noua versiune a acestuia, una mai puternica, mai musculoasa si mai rapida fata de modelul anterior…

Pentru prima data, Porsche 911 GT3 Cup are la baza modelul 911 GT3 RS, insa datorita modificarilor semnificative, acesta este mult mai agresiv, dar si mult mai usor. Pentru ca rotile enorme sa poata fi amplasate, a fost necesar ca aripile spate sa fie marite cu 44 mm fata de modelul precedent, iar singurul motiv al acestei schimbari semnificative este puterea mai mare a propulsorului.

Chiar daca capacitatea propulsorului cu sase cilindri opozabili a crescut cu 0.2 litri, constituind acum un total de 3.8 litri, puterea lui a crescut cu 30 cai, pana la 450 cai-putere. Fiind cuplat la cutia de viteze manuala cu 6 rapoarte, si totalizand o greutate de doar 1.200 kg, noul Porsche 911 GT3 Cup va face multe probleme rivalilor sai de pe circuit.

Special pentru Supercupa Porsche Mobil 1 ce are loc cu ocazia cursei de Formula 1, noul Porsche 911 GT3 Cup mai este dotat si cu un nou sistem de esapament care emite un sunet mai dinamic si mai agresiv, si cu discurile ceramice Porsche Ceramic Composite Brakes, care sunt oferite si pentru modelele de serie. In comparatie cu discurile bolizilor ce participa in competitia Carrera Cup, greutatea acestora usureaza intreaga masa a masinii cu 20 kg!

Pentru ca pilotul sa se bucure de aer proaspat chiar si in cele mai stranse curse, a fost amplasata o priza de aer in partea de sus a capotei care face posibil acest lucru. Butoanele de control al ecranului informational sunt amplasate pe volanul care acum poate fi ajustat pe inaltime, la fel ca pe oricare alta masina de serie.

Pentru o suma de 150.000 Euro fara taxe, noul Porsche 911 GT3 Cup va fi livrat clientilor la sfarsitul lui Octombrie, reusind astfel sa concureze pana la sfarsitul anului in nu mai putin de 7 curse din Europa, Asia, si SUA.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!