Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz BlueZERO E-CELL PLUS va intra in productie de serie
9 SEPTEMBRIE 2009, 16:15
1,527
0
Mercedes-Benz BlueZERO E-CELL PLUS va intra in productie de serie
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (13 IMAGINI)
Cat de repede se dezvolta industria automobilistica, si cat de promt raspund producatorii la tendinte actuale de pe piata… Parca cu putin timp in urma nici nu auzeam de masinile electrice si posibilitatile acestora, iar astazi avem in fata clase diferite de astfel de modele, unde concurenta este din ce in ce mai acerba…

Ca sa nu le para viata prea frumoasa celorlalti producatori de electro-mobile, Mercedes-Benz a facut publice primele informatii despre noul sau model electric ce va intra in scurt timp in productia de serie, Mercedes-Benz BlueZERO E-CELL PLUS. Formele acestuia ne aduc aminte de actualul model de serie Mercedes-Benz B Class. Apropo, circula zvonuri precum ca design-ul lui Mercedes-Benz BlueZERO E-CELL PLUS il vom regasi si pe generatia urmatoare B Class, liniile si forma electro-mobilului sunt cele ce ne sugereaza in primul rand asta, pana si podeaua de tip sandwich este comuna pentru ambele modele. Inca nu stim cum va arata cu exactitate versiunea de serie a lui Mercedes-Benz BlueZERO E-CELL PLUS, insa exteriorul acestuia cu siguranta nu va devia foarte mult de la conceptul actual.

Noul BlueZERO E-CELL PLUS combina caracterele unui electro-mobil cu cele ale unui vehicul conventional, iar acest lucru a fost posibil prin combinarea unui propulsor electric cu unul cu ardere interna care nu face decat sa livreze energie electro-motorului atunci cand aceasta este consumata in totalitate din baterii.

Electro-motorul este alimentat cu energia electrica stocata in bateriile Litiu-Ion si poate propulsa de unul singur vehiculul pe o distanta de 100 km, ceea ce inseamna desigur zero emisii de CO2. In cazul in care sunt alimentate rapid, bateriile Litiu-Ion de 18 kWh, in doar 30 minute pot stoca o cantitate de energie care ar ajunge pentru o raza de 50 km, in timp ce pentru a fi incarcate in totalitate, este necesar ceva mai mult de o ora. In cazul in care acestea sunt alimentate de la o priza obisnuita de casa, alimentarea bateriilor dureaza aproximativ 6 ore.

Propulsorul pe benzina turbo-aspirat cu 3 cilindri este instalat in zona puntii spate, sub compartimentul port-bagajului, care de altfel are un volum de 500 litri. Scopul acestuia nu este de a propulsa masina, ci de a livra energie electro-motorului atunci cand aceasta este epuizata in baterii. In asa mod, distanta pe care o poate parcurge vehiculul poate creste pana la 600 km. Odata activat, propulsorul pe benzina va elimina 32 g/km CO2, un rezultat foarte bun, care dovedeste tendinta lui BlueZERO E-CELL PLUS de a nu polua atmosfera.

Mai multe detalii cu siguranta le va dezvalui producatorul in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, unde va fi prezent si Mercedes-Benz BlueZERO E-CELL PLUS…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!