Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz GLK, un SUV ce satisface toate gusturile
11 SEPTEMBRIE 2009, 11:26
1,901
0
Mercedes-Benz GLK, un SUV ce satisface toate gusturile
De Redacţia PiataAuto.md
0
In timp ce o versiune ofera performante fantastice si eficienta inalta, cealalta ofera un consum redus de combustibil si manevrabilitate remarcabila… Acestea sunt pe scurt caracteristicile noilor versiuni GLK 250 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY si GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY ce se vor alatura existentelor versiuni disponibile pentru Mercedes-Benz GLK si care vin sa satisfaca gusturile tuturor clientilor interesati de acest model.

Insa sa le luam pe rand… Preluat de la Mercedes-Benz C 250 CDI BlueEfficiency, propulsorul diesel cu patru cilindri de 2.2 litri se va afla si sub capota noului GLK 250 CDI 4MATIC BlueEFFICIENCY. Aceleasi caracteristici de 204 cai-putere si cuplul maxim 500 Nm il fac pe micutul off-roader sa devina cel mai puternic SUV cu un propulsor diesel cu patru cilindri din lume. Datorita cuplului maxim care este disponibil deja de la 1.600 Nm, GLK 250 CDI 4MATIC accelereaza in 7.9 secunde si atinge o viteza maxima de 213 km/h. Totusi, cutia de viteze automata 7G-TRONIC impreuna cu motorul au grija ca consumul de combustibil sa fie mentinut la un nivel foarte bun pentru performantele oferite, iar daca este sa luam in consideratie si tractiunea integrala permanenta, consumul de doar 6.7 litri de motorina pentru 100 km este absolut fantastic!

Cat priveste versiunea Mercedes-Benz GLK 220 CDI BlueEFFICIENCY, aceasta este putin mai simpla, sau mai bine spus o versiune „entry level” mai accesibila dupa pret, si mai putin dotata. Astfel, in locul tractiunii integrale, este oferita tractiunea pe spate, iar cutia de viteze oferita standart este una manuala cu 6 rapoarte, chiar daca se poate opta si pentru cea automata 7G-TRONIC. Dar si asa, propulsorul ce produce 170 cai-putere, in dependenta de nivelul dotarilor, consuma intre 6.0 si 6.4 litri motorina la 100 km. Cuplu maxim de 400 Nm disponibil incepand cu 1.400 rpm ii ofera propulsorului calificatiful ca fiind unul dinamic, iar acceleratia de 8.5 secunde, si viteza maxima de 205 km/h, nu fac decat sa dovedeasca acest lucru.

Insa noutatile nu se opresc aici... Pentru intreaga gama GLK, incepand cu Decembrie 2009, Mercedes-Benz a hotarat sa ofere mai multe elemente optionale. In aceasta ordine de idei, clientii pot opta pentru sistemul Keyless Go, sistemul multimedia COMAND APS cu camera video spate s.a. Siguranta pasiva a fost imbunatatita prin oferirea standart al airbag-ului pentru regiunea pelvis-ului, iar in cazul in care totusi survine un accident, volanul se va pozitiona automat in cea mai inalta pozitie, pentru a facilita iesirea conducatorului. Mai este oferit optional si sistemul inteligent de iluminare ce include LED-uri pentru luminile de zi...

Conducatorii cu ambitii sportive pot alege si pachetul EXTERIEUR, un nou pachet sport AMG... Odata ales, aditional pachetului exterior standart este oferit bumper-ul fata/spate cu aparatoare din crom , pragurile laterale vopsite in culoarea exteriorului, grila radiatorului cu doua obloane cromate, si jantelede 20 inch cu spite duble AMG...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!