Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz prezinta noul “Gullwing” – SLS AMG!
11 SEPTEMBRIE 2009, 17:31
1,918
0
Mercedes-Benz prezinta noul “Gullwing” – SLS AMG!
De Redacţia PiataAuto.md
0
Acesta este inlocuitorul lui Mercedes-Benz McLarenSLR, si interpretarea moderna a legendarului 300 SL – noul SLS AMG, este cel mai sportiv Mercedes din actuala gama de modele, unul ce isi va face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt. Mult s-au chinuit nemtii sa nu divulge nimic despre noul model, insa odata scurse in internet primele poze, compania s-a vazut nevoita sa divulge in mod oficial primele informatii ale noului Mercedes-Benz SLS AMG.

Odata despartita de McLaren, Mercedes-Benz s-a vazut nevoit sa caute un partener pentru constructia unui nou bolid, iar solutia nu s-a lasat mult asteptata. De cativa ani buni, cele mai sportive modele Mercedes-Benz sunt injectate cu putere de catre diviziunea AMG (Aufrecht Melcher Großaspach sau Engine Production and Development) si doar atat… Insa acest lucru a fost schimbat in totalitate de noul SLS AMG... Atat Mercedes-Benz, cat si AMG, au depus eforturi comune pentru a elabora un model absolut nou, care in rezultat sa fie cu un cap mai sus peste actualele AMG-uri, atat dupa putere, cat si dupa confort.

Totusi, pentru a obtine un exemplar inedit, compania a decis sa abordeze intr-o maniera moderna liniile unui model devenit legenda pentru intreaga industrie auto. Acesta nu a trebuit sa fie cautat mult, totusi Mercedes a lansat multe astfel de modele pe parcursul anilor…
Iata ca solutia a fost gasita, Mercedes-Benz 300 SL, cea mai rapida masina a timpurilor sale, un sport car cu doua usi introdus in anul 1954, care se evidentia datorita usilor de tip “gull-wing” (aripa de pescarus). De la acesta, SLS AMG, a preluat usile, priza de aer din acoperis, farurile inguste spate, dar si gurile laterale prin care este eliminata rasuflarea fierbinte a propulsorului de 6.3 litri natural aspirat.

Dupa dimensiuni, noul SLS AMG este ceva mai mic decat McLaren SLR, 6.638 mm lungimea, 1.939 mm latimea si 1.262 inaltimea. Astfel si ampatamentul este mai mic cu 20 mm (2.680), dar in acelasi timp si greutatea este mai scazuta – 1.620 kg, cu toate ca caroseria este din aluminiu, si nu din carbon ca la Mercedes-Benz McLaren SLR.

Sub capota de aproximativ 2 metri, Mercedes-Benz SLS AMG ascunde un V8 natural aspirat de 6.3 litri, regasit si pe Mercedes-Benz S63 AMG, E63 AMG si altele. Totusi putere motorului a crescut de la 525 cai-putere, pana la 571 cai, in timp ce si cuplul maxim a cunoscut o crestere de la 630 la 650 Nm. Chiar daca nu este cel mai rapid vehicul in prezent, asa cum a fost 300 SL in anii ’50, SLS AMG are o acceleratie de 3.8 secunde pana la 100 km/h (egala cu McLaren SLR), iar viteza maxima este limitata la 317 km/h. Important este ca odata ajuns la 120 km/h , spoiler-ul incorporat in portbagaj iese automat pentru a lipi bolidul de suprafata de drum la viteze mari.

Multumita amplasarii in spate a cutiei de viteze robotizate AMG Speedshift DCT , a propulsorului pozitionat ceva mai spre mijlocul masinii, germanii au obtinut un raport de greutate de 47 % fata si 53 % spate. Chiar daca este mai greu de crezut ca spatele este mai greu ca partea fata, aparent interminabil de lunga, germanii au gandit foarte bine raportul de greutate… Astfel, odata intrat cu mare viteza in curbe, SLS AMG transmite 3 % din greutatea din spate pe fata, obtinand astfel un raport de greutate perfect 50/50.

Interpretarea moderna a legendarului Gullwing va putea fi comandata incepand cu primavara anului 2010, iar pretul pentru un exemplar cu dotare “standart” este de aproximativ 180.000 Euro!
GALERIE FOTO (24 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!