Prima pagină  »  Ştiri  »  Noi modificari pentru Dodge Caliber
9 SEPTEMBRIE 2009, 09:50
1,852
0
Noi modificari pentru Dodge Caliber
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Interiorul si propulsorul turbo-diesel de 2.2 litri CRD sunt noutatile cu care vine hatchback-ul cu 5 usi Dodge Caliber in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Fiind lansat in anul 2006 la Geneva, Caliber inlocuia pe atunci modelul Neon si era caracterizat de design-ul agresiv al modelelor Dodge de dimensiuni mai mari, iar din moment ce “noul” model nu a suferit nici o schimbare la exterior, se pare ca acelasi design compania doreste sa-l mentina si in continuare, considerandu-l inca potrivit Caliber.

Chiar daca nici la interior schimbari radicale personal nu observ, retusurile facute de americani au mai improspatat din ambianta posomorata de pe modelul precedent. Panelul de instrumente dispune de un design nou, climat control-ul a fost preluat de la Challenger, si nu in ultimul rand au fost adaugate spatii aditionale de depozitare. Printre materialele noi aparute la interior, este si cromul, care infrumuseteaza si scoate in evidenta sistemul de incalzire, de ventilare, manerul cutiei de viteze s.a. Pentru a creste confortul, panelurile usilor au fost modificate pentru comoditatea pasagerilor, iar consola centrala a fost dotata cu cotiera ce dispune de spatiu de depozitare la interior.

Aditional, Dodge Caliber ofera pasagerilor sai un sir de echipamente unice in segmentul sau: frigider, sistem de navigare cu comenzi vocale, IPod Control si sistemul MusicGate Power Sound Group.

Cat priveste noul propulsor turbo-diesel de 2.2 litri CRD, acesta este cuplat la o cutie de viteze automata cu 6 viteze, si produce 163 cai-putere si 320 Nm. Astfel, in comparatie cu diesel-ul precedent, acesta livreaza cu 16 % mai multa putere, cu 3 % mai mult cuplu, si o capacitate de tractare mai mare cu 25 % (1.500 kg). In ciuda puterii mai mari, consumul de combustibil s-a micsorat cu 5 %, inregistrand o scadere de la 6.1 l/100km la 5.8 l/100km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!