Prima pagină  »  Ştiri  »  Rolls Royce Ghost vine in premiera mondiala la Frankfurt
8 SEPTEMBRIE 2009, 17:35
1,613
0
Rolls Royce Ghost vine in premiera mondiala la Frankfurt
De Redacţia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (27 IMAGINI)
Rolls Royce Ghost (fantoma), noul model al renumitului producator englez de automobile, va “bantui” in premiera mondiala Salonul Auto de la Frankfurt alaturi de versiunile Drophead si Long Weel Base ale fratelui mai mare Phantom. Nu la fiecare Salon Auto ne bucura englezii cu asemenea evenimente, iar din acest motiv, intreaga industrie automobilistica va fi cu ochii pe stand-ul companiei de la Frankfurt, unul care ca de obicei este caracterizat de lux si noblete britanica.

Despre faptul ca compania Rolls Royce pregateste un nou model, mai mic dupa dimensiuni ca Phantom, au aparut zvonuri inca in anul 2006, insa deja la Salonul Auto de la Geneva din acest an a putut fi admirat noul model, dar sub forma unui concept – 200EX.

La baza noului model sta platforma modernizata a BMW-ului Seria 7, insa aceste puncte comune intre englez si nava amiral a bavarezilor se opresc aici, in rest, personalul companiei Rolls Royce a avut grija ca “baby Rolls” sa devina un model veritabil, demn sa-si ia locul in gama de modele a companiei.

Daca fratele mai mare, Phantom, este indreptat mai mult pentru pasagerii de pe bancheta spate, atunci Rolls Royce Ghost este mai mult indreptat catre conducator si manevrabilitatea cat mai eficace. Insa sa nu credeti ca locurile din spate au fost ignorate, fiind mai lung ca BMW Seria 7, Ghost ofera un spatiu generos pentru pasagerii spate, nemaivorbind de scaunele tapitate cu piele de inalta calitate Connolly, insertiile din lemn, acces la internet, posibilitatea de a seta individual pozitia scaunelor ventilate cu sistem de masaj, si multe alte posibilitati caracteristice marcii britanice.

Sub capota imensa a lui Rolls Royce Ghost se va afla un propulsor la fel de mare… Motorul V12 de 6.6 litri twin-turbo cu 570 cai-putere obtinuti la o turatie de 5.250 rpm si un cuplu maxim de 780 Nm oferit la doar 1.500 Nm, ofera experiente dinamice de neuitat: 0-100 km/h in 4.9 secunde, iar viteza maxima este oprita electronic la 250 km/h. Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze automata cu 8 trepte, in timp ce consumul urban de combustibil de 20.5 litri pare sa nu mai intereseze pe nimeni atunci cand in fata avem o adevarata opera de arta precum este Rolls Royce Ghost.

In Europa, un exemplar va fi comercializat la pretul de 213.000 Euro, iar daca este sa punem doleantele speciale pe care la sigur le vor avea clientii fata de noul model, taxele si livrarea masinii catre client, pretul va creste considerabil…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!