Prima pagină  »  Ştiri  »  Un milion de vehicule sunt dotate cu sistemul Start-Stop de la
9 SEPTEMBRIE 2009, 10:23
1,448
0
Un milion de vehicule sunt dotate cu sistemul Start-Stop de la Bosch
De Redacţia PiataAuto.md
0
Unul din cele mai moderne sisteme de reducere a consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, este sistemul elaborat de compania Bosch, binecunoscuta noua tehnologie Start-Stop. De la inceputul productiei in anul 2007, aceasta tehnologie poate fi regasita la peste un milion de vehicule europene, unde fiecare din ele consuma cu 8 % mai putin combustibil, si elimina cu 5 % mai putin CO2.

Chiar daca in prezent doar 5 % din vehiculele europene sunt echipate cu un sistem Start-Stop, ceea ce ar insemna un milion de exemplare, compania Bosch prezice ca in anul 2012, 50 % din masinile europene vor fi dotate cu un astfel de sistem. La moment, tehnologia Start-Stop poate fi regasita la modelele marcilor ca: BMW, Mini, Fiat, Kia, Volkswagen s.a.

Principiul de lucru al sistemului Start-Stop este foarte simplu… In timp ce masina stopeaza la semafor, sau in ambuteiaj, propulsorul este oprit pentru ca consumul de combustibil si emisiile de CO2 sa fie reduse. Motorul porneste automat atunci cand ambreiajul este apasat si este selectata prima treapta. Sistemul consta dintr-un motor electric puternic, care garanteaza o repornire sigura si rapida.

Sistemul mai este format si dintr-un program software de control - care este integrat in sistemul de control al propulsorului, si un senzor al acumulatorului – care monitorizeaza nivelul de incarcare a bateriiei si livreaza aceasta informatie sistemului de administrare a energiei. Acesta lucru garanteaza ca propulsorul va fi oprit doar in cazul in care bateria va dispune de energie suficienta pentru al reporni rapid. Tehnologia mai este formata din senzori la pedale si la arborele cotit, cat si o baterie rezistenta pe termen lung.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!