Prima pagină  »  Ştiri  »  Un nou vehicul electric – Peugeot iOn “Zero Emissions”
8 SEPTEMBRIE 2009, 12:25
1,388
0
Un nou vehicul electric – Peugeot iOn “Zero Emissions”
De Redacţia PiataAuto.md
0
Cum Peugeot este constructorul ce a a elaborat pentru prima data un vehicul electric, si astfel are o experienta bogata in domeniu, producatorul francez anunta ca la sfarsitul anului 2010 va lansa noua sa creatie electrica – Peugeot iOn, un vehicul electric ce poate parcurge 130 km cu bateriile incarcate.

Zona urbana va fi terenul preferat de joaca a lui Peugeot iOn… Dotat cu patru usi, si patru locuri, dar si cu o lungime de 3.480 mm, electro-mobilul va dezvolta o putere maxima de 64 cai-putere si un cuplu de 180 Nm, ce permite atingerea unei viteze maxime de 130 km/h. Bateriile Litiu-Ion pot fi reincarcate in totalitate in 6 ore cu ajutorul unei prize obisnuite, sau in masura de 80 %, cu ajutorul sistemului de incarcare rapida in doar 30 minute. Raza de autonomie a bateriilor este una rezonabila, constituind 130 km, asta in timp ce in mediu un conducator auto european parcurge zilnic pana la 70 km.

Pentru prima data, iOn va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt care isi va deschide usile la 15 Septembrie 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!