Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo C30 are o fata noua
9 SEPTEMBRIE 2009, 14:43
1,453
0
Volvo C30 are o fata noua
De Redacţia PiataAuto.md
1
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
Timpul este nemilos si cu Volvo C30… Lansat in anul 2006, iata ca si micutul model al scandinavilor a necesitat o improspatare pentru a fi intr-un pas cu tendintele actuale, iar rezultatul obtinut, Volvo il va prezenta pe viu in cadrul Salonului de la Frankfurt, care isi va deschide usile saptamana viitoare.

Cele mai esentiale modificari pot fi observate la partea frontala a exteriorului, care a fost redesenata in totalitate si este acum scoasa in evidenta de liniile de culoarea fierului. Acest lucru ii reda o aparenta distinctiva noului C30 fata de modelul precedent, dar care in acelasi timp il separa pe acesta de Volvo S40 si V50. Mijlocul partii centrale este dominat de grila “transata” de semnul caracteristic al marcii, iar prizele de aer au crescut in dimensiuni si se aseamana cu cele de pe Volvo XC60.

Chiar daca cele mai mari schimbari au fost aplicate partii frontale, si spatele este caracterizat de aceleasi linii si detalii sportive. Contururile sunt mai valuroase si mai dinamice decat inainte. Panelurile din plastic de culoare neagra au fost inlocuite cu cele vopsite in culoarea caroseriei pentru a sugera un contact vizual mai apropiat intre masina si suprafata de drum. Sportivitatea partii spate mai este sugerata si de tevile esapamentului din inox cu un diametru de 90 mm, care sunt disponibile doar pentru versiunile D5 si T5.

Interiorul noului Volvo C30 ofera acum clientilor o serie de noi optiuni, astfel printre numeroasele lucruri noi oferite, poate este regasita si noua combinatie de culori Espresso/Blond, care este compusa din sectiunea superioara vopsita intr-o nuanta cafenie intunecata, in timp ce sectiunea de jos a panelurilor usii este vopsita intr-o culoare mai deschisa, nuanta careia este situata intre bej si gri. Consola centrala este si ea noua, finisarea acesteia putand fi aleasa in diferite variante… Una din acestea este Oyster Burst Deco, inspirata de suprafata chitarelor suedeze Hangstrom care au trecut prin mainile marilor artisti precum faimosul Elvis Presley. Aparenta acestei suprafete trece de la o nuanta la alta, de la deschis la intunecat, ca mai apoi sa revina la o nuanta mai deschisa.

Sasiul sportiv este oferit optional pentru Volvo C30, insa odata ales acesta este mai rigid, cu o reactie mai promta la suprafata de drum. Manevrabilitatea a fost si ea imbunatatita, iar acum volanul raspunde cu 10 % mai rapid la comenzile conducatorului, in timp ce rigiditatea arcelor a crescut cu 30 %.

Gama propulsoarelor oferite pentru Volvo C30 este foarte bogata si va satisface cerintele tuturor clientilor. Pentru adeptii propulsoarelor pe benzina sunt oferite 5 versiuni: 2.5 T5 (230 c.p/320Nm), 2.4i (170 c.p/230 Nm), 2.0 (145 c.p/185 Nm), 2.0 Flexifuel (145 c.p/185 Nm) – poate fi alimentat cu bioetanol E85, si 1.6 (100 c.p/150 Nm). Diesel-urile sunt patru la numar – 2.4 D5 (180 c.p/400 Nm), 2.0D (136 c.p/320 Nm), 1.6 D DRIVe (109 c.p/ 240 Nm), si 1.6 D DRIVe start/stop (109 c.p/ 240 Nm, consum 3.9 l/100 km!!!).
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!