Prima pagină  »  Ştiri  »  In mediu un conducator pierde 13 saptamani din viata blocat in
3 NOIEMBRIE 2009, 18:33
1,222
0
In mediu un conducator pierde 13 saptamani din viata blocat in trafic. Iar Dvs cat pierdeti?
De Constantin Mihalachi
0
Unul din cele mai urate cosmaruri pentru un conducator, sunt desigur ambuteiajele… Acestea creaza zilnic foarte multe probleme participantilor la trafic, care din acest motiv fie intarzie la servici sau la diferite intalniri importante acestora, sau pur si simplu sunt iritati din cauza timpului pierdut in trafic, timp care ar putea fi utilizat mult mai productiv. Chiar daca in Republica Moldova nu prea ne intalnim la moment cu astfel de fenomene in forma lor cea mai grava, acestea incep sa dea semne de viata din cauza numarului mijloacelor de transport care an de an creste tot mai mult… In asa mod, pentru a va putea imagina mai usor care pot fi in viitor consecintele ambuteiajelor in Republica Moldova, va vom prezenta rezultatele unui studiu efectuat in Marea Britanie pe marginea acestei probleme.

Astfel, potrivit studiului efectuat de Kia Motors Marea Britanie, in decursul vietii, soferii britanici pierd 13 saptamani fiind blocati in ambuteiaje, pe cand media anuala este de 49.5 ore per sofer. Din acest motiv, 71 % din forta de munca britanica ce se deplaseaza la servici cu vehiculul propriu, este blocata in trafic. In mediu, unui conducator ii ia 47 minute zilnic sa ajunga la servici, din care 12 minute le petrece mergand cu o viteza mai mica de 8 km/h, sau chiar stationand.

In asa mod, studiul efectuat de Kia Motors a descoperit urmatoarele:
• 3/4 sau (66 %) din conducatori intrec limita legala de viteza atunci cand traficul se elibereaza;
• 62 % din conducatori devin iritati atunci cand sunt blocati in ambuteiaje, unde 1/3 din conducatori au un acces puternic de furie
• aproximativ jumatate (49 %) declara ca au evitat la limita un accident rutier
• 1/5 sau (19 %) au suferi un accident minor in timp ce conduceau spre servici
• 44 % din conducatori intarzie regulat la servici.

Posibil este ciudat, dar multi dintre soferi nu sunt predispusi sa-si schimbe modalitatea de a ajunge la servici, pentru a economisi din timp… Doar 30 % din conducatori ar renunta la automobilul propriu in favoarea transportului in comun, pe cand aproximativ 70 % din conducatori declara ca pretuiesc mult prea mult spatiul propriu si nu vor renunta niciodata la automobilul propriu.

Care este pozitia Dvs referitor la acest subiect, si cate minute pierdeti Dvs zilnic in ambuteiaje?
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!