Prima pagină  »  Ştiri  »  America isi continua traditiile, dezvoltand aceleasi truck-uri imense!
15 MARTIE 2010, 23:21
1,452
0
America isi continua traditiile, dezvoltand aceleasi truck-uri imense!
De Ilie Toma
1
Dupa un 2009 atat de dificil pentru piata auto globala, atunci cand parea ca pana si americanii isi dau truck-urile si pick-up-urile la fier vechi si fac coada sa cumpere Prius-uri, parca nu mai asteptam stiri din lumea noua cu eroi de peste cinci metri, cu motoare de cel putin 6 litri, si cu consumuri de X-sprezece litri la suta pe highway-urile libertatii. Si totusi, America isi continua traditia, iar stirile imbucuratoare pentru cowboy si fermieri vin de peste ocean in febra!

Cel mai nou erou al visului american este Chevrolet Silverado 2500HD/3500HD, care obtine acum o revizuire importanta pentru versiunea 2011 si aduce un motor gata sa cucereasca statele americane: un V8 turbodiesel de 6.6 litri, cu nume de Duramax. Am fi tentati sa zambim sub mustata si sa credem ca americanii nu si-au invata lectia crizei, insa stati sa descoperiti performantele acestuia!

In primul rand, vorbim de un diesel, deci din start se prezuma o mai mare eficienta. In al doilea rand, motorul dezvolta 397 CP la 3000 rpm si un cuplu imens de 1037 Nm! Pentru comparatie, versiunea de top al lui Audi Q7, de 6.0 V12, “scoate” 1000 Nm.

Insa Silverado va avea mult mai multa nevoie de acest cuplu imens, decat Q7. Orice fermier, aventurier sau pur si simplu fan, care il va achizitiona, va putea tracta dupa el o greutate de 9072 kg cu versiunea 3500 HD, adica peste 9 tone!

Si acum despre ecologie si consum. Cei de la Chevrolet afirma ca noul motor a devenit cu 11% mai econom in regim extra-urban, iar emisiile de NOx au fost reduse tocmai cu 63%! Astfel, in regim extra-urban, consumul lui Chevrolet Silverado consituie acum in jur de 12.5 litri la o suta de kilometri, iar rezervorul acestuia poate adaposti 136 litri de combustibil! Prin urmare, cu un plin, Silverado poate parcurge cca 1090 km in regim highway, ceea ce, raportat la dimensiunile si capacitatile sale practice, nu e deloc rau!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!