Prima pagină  »  Ştiri  »  GENEVA LIVE (11:20) - Premiera Mondiala: Volvo S60 (Foto PiataAuto.md)
2 MARTIE 2010, 11:29
1,565
0
GENEVA LIVE (11:20) - Premiera Mondiala: Volvo S60 (Foto PiataAuto.md)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Noul Volvo S60 s-a lasat putin cam mult asteptat, insa iata ca la stand-ul companiei suedeze de la Geneva, a fost dezvaluit cu cateva minute in urma noua generatie a sedan-ului Volvo S60. Primele modele ce urmeaza sa fie livrate vor ajunge la clienti in vara acestui an.

Presedintele Volvo, Stephen O'Dell, a prezentat noul Volvo S60 ca unul din cele mai dezvoltate din punct de vedere tehnologic, fiind dotat cu sisteme ca Advanced Stability Control, Corner Traction Control, Pedestria Detection si City Safety.

Advanced Stability Control. Volvo S60 este primul sedan dotat cu sistemul ASC. Specificul acestuia este de a identifica prin intermediul mai multor senzori inca din faza incipienta tendinta de derapare al automobilului. Aceasta inseamna ca sistemele Dynamic Stability si Traction Control pot actiona si mai eficient, pentru ca impreuna cu ASC sa ofere o manevrabilitate mai buna ce ar permite evitarea mai rapida a diferitor obstacole.

Corner Traction Control. Sistem ce modifica marimea cuplului maxim pentru ca automobilul sa abordeze curbele si mai lin. Astfel, in viraje, rotile interne primesc mai putina putere, in timp ce rotile din exterior primesc din potriva mai multa putere, fapt ce permite conducatorului sa abordeze virajele si mai increzut.

Pedestrian Detection. Reprezinta o solutie tehnica excelenta care poate detecta pietonii ce acced pe carosabil in fata automobilului, alerteaza despre acest fapt conducatorul, iar in cazul in care acesta nu reactioneaza aplica automat frana. Sistemul poate evita impactul cu pietonul la viteze de pana la 35 km/h, in timp ce la viteze mai mari, acesta are scopul de a incetini cat mai mult posibil automobilul inainte de impact.

City Safety. Oferit standart pe S60, City Safety actioneaza si aplica franele in totalitate in cazul in care automobilul din fata a stopat, sau in cazul in care automobilul se indreapta spre un obstacol ce stationeaza.

Din start, pentru noul Volvo S60 producatorul pune la dispozitia clientilor 4 propulsoare, urmand ca pe parcursul acestui an sa mai puna la dispozitie inca 4 unitati printre care si diesel-ul 1.6D DRIVe cunoscut pentru eficienta sa pe Volvo C30. In asa mod, clientii vor putea opta initial pentru 2 propulsoare pe benzina si 2 diesel:

Benzina

• 2.0T
– Propulsor turbo aspirat cu 4 cilindri si 2.0 litri, ce genereaza 203 cai-putere si 300 Nm. Acceleratia de la 0-100 km/h dureaza 7.7 secunde (cutia automat - 8.2 secunde), iar viteza maxima este 235 km/h (manual) si 230 km/h (automat). Consumul acestui propulsor este de 7.9 l/100km.
• T6 – Propulsor turbo aspirat cu 6 cilindri in linie si 3.0 litri volum, ce dezvolta 304 cai-putere si 44 Nm. Acceleratia dureaza 6.5 secunde, iar viteza maxima este de 250 km/h. Consumul de combustibil este 10.2 l/100km. Aceasta versiune vine cuplata standart la cutia automata cu 6 rapoarte Geartronic, si cu tractiune integrala AWD.

Diesel

• D3 – Propulsor turbo aspirat cu 5 cilindri in linie ce dizvolta 163 cai-putere si 400 Nm. Combinat la cutia manuala consumul este doar 5.2 litri/100km. Acelasi propulsor poate fi cuplat si la cutia automata cu 6 rapoarte.
• D5 – Propulsor dublu turbo aspirat la fel cu 5 cilindri in linie cu o capacitate de 2.4 litri ce dizvolta 205 cai-putere si 420 Nm. Acceleratia 0-100 km/h dureaza 7.8 secunde, in timp ce viteza maxima este de 235 km/h. Consumul de combustibil este de 5.9 l/100km. Aceasta versiune poate fi echipata la cutia manuala cu 6 rapoarte sau la una automata la fel cu 6 trepte.

Pana la sfarsitul acestui an, Volvo va prezenta versiunea wagon al noului S60, in persoana lui V60.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!