Prima pagină  »  Ştiri  »  Producatorii japonezi au zis un DA important masinilor electrice!
15 MARTIE 2010, 23:02
1,310
0
Producatorii japonezi au zis un DA important masinilor electrice!
De Ilie Toma
0
Industria auto a cunoscut in aceste zile un eveniment determinant pentru viitorul mobilitatii umane, prin semnarea acordului CHAdeMO. Mai exact, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Fuji Heavy Industries (Subaru) si TEPCO au format o asociatie care are o misiune extrem de importanta in asigurarea viitorului automobilelor electrice. Prin asociatia CHAdeMO, producatorii isi doresc in primul rand crearea unei infrastructuri globale de statii pentru incarcarea rapida a masinilor electrice, dar si standartizarea procesului de incarcare a acestora.

Inca in luna august 2009, Nissan, Mitsubishi Motors, Fuji Heavy Industries, si TEPCO au demarat pregatirile pentru formarea asociatiei, iar pe parcursul anului, acestora li s-a alaturat si Toyota. Cei cinci membri au devenit si subiecti fondatori ai asociatiei, insa, se asteapta ca nu mai putin de alte 158 de companii si organizatii publice, inclusiv producatori auto si producatori si transportatori de energie electrica, se vor alatura asociatiei, imprimandu-i initiativei un avant cu adevarat global.

Din toate tehnologiile de propulsie alternativa dezvoltate intr-o masura mai larga de catre producatorii auto in prezent, automobilele cu propusie pur electrica si hibrizii plug-in, par a fi cei mai eficienti si cei mai putin daunatori ecologiei, daca e sa analizam intregul proces al productiei si distributiei si consumului energiei. Astfel, prin eforturi globale comune, tehnologia de incarcare rapida ar putea evolua atat de mult in viitorul apropiat - mai ales prin reducerea timpului necesar unei incarcari si disponibilitatea statiilor de alimentare - incat automobilele electrice sa devina raspandite pe scara larga, de la segmentele compacte pana la cele de lux.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!