Prima pagină  »  Ştiri  »  Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 2 – Procesul
17 MARTIE 2010, 09:26
1,786
0
Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 2 – Procesul de vopsire ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Aproximativ cu o luna in urma am inceput sa publicam seria articolelor despre cum ia nastere un Bentley Mulsanne, nava amiral al constructorului din Crew. In Prima Parte, am vorbit despre asamblarea panelurilor caroseriei, iar de aceasta data o sa vorbim despre procesul de vopsire al acestui automobil impresionant.

La uzina din Crew, rabdarea este unul din elementele cheie de care dispune in mod obligatoriu fiecare angajat ce are contact direct cu modelele ce sunt produse aici. Dupa ce caroseria este asamblata, aceasta urmeaza sa fie vopsita, insa inainte de asta, ea este scaldata in solutie ce elimina grasimea de pe suprafata panelurilor, ca mai apoi sa mai faca o baie, dar de aceasta data pentru a fi incarcata cu electroni pozitivi pentru ca impreuna cu fosfatul sa formeze un strat de grunduire anti-coroziv compus din zinc.

Dupa ce este aplicat primul strat de vopsea, caroseria este cercetata atent ca mai apoi sa fie lustruita. Dupa aplicarea straturilor finale de vopsea, care dupa traditie sunt aplicate manual, lacul este aplicat de catre roboti. In scurt timp dupa ce ia sfarsit procesul de vopsire, suprafata este lustruita, si iarasi este foarte atent inspectata. Pentru noul Mulsanne, este oferita o paleta de culori formata din 115 nuante, insa clientii intotdeauna pot opta pentru oricare alta culoare pe care si-o doresc.

Daca sunteti interesati de ce vopseaua este aplicata manual, mai ales ca lacul este aplicat de roboti, la aceasta intrebare, Dave Walton, unul din persoanele ce are marea raspundere de a aplica vopseaua pe Mulsanne, va spune: “Culorile au intre ele caracteristici diferite, iar perceptia Dvs despre o anumita nuanta se schimba in dependenta de cat de gros este stratul. Apoi mai exista si faptul ca doua persoane nu vor aplica niciodata identic vopseaua pe caroserie. Noi suntem obisnuiti sa avem incredere in fiecare mester si in aptitudinile sale, ci nu doar in procesul in sine. ”

Sunt necesare multe luni de pregatire pentru ca un mester sa aplice vopseaua intr-un mod cat mai apropiat de perfect, insa totusi se mai intampla cazuri cand inspectorii identifica pe suprafata caroseriei defecte, unele pe care posibil clientul sa nu le vada niciodata, insa chiar si asa, automobilul va fi nevoit sa treaca iarasi prin tot procesul de vopsire, si nimeni nu va tine cont de faptul ca acesta dureaza nu mai putin de 86 ore.

In scurt timp vom continua seria materialelor cu procesul de creare a unui Bentley Mulsanne.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!