Prima pagină  »  Ştiri  »  Atentionare pentru britanici: Cenusa vulcanica poate aduce daune masinilor!
21 APRILIE 2010, 14:32
1,366
0
Atentionare pentru britanici: Cenusa vulcanica poate aduce daune masinilor!
De Constantin Mihalachi
1
Daca vi s-a parut ca cenusa vulcanului islandez aruncata in atmosfera nu a promovat foarte multe daune pana acum, iata ca expertii britanici i-au mai gasit un efect negativ. Cum Marea Britanie este unul din cele mai afectate state de cenusa vulcanului Eyjafallajokull, toti soferii sunt atentionati ca aceasta le poate cauza daune vopselei caroseriei.

In esenta, cenusa vulcanica este formata de particule mici de roca si sticla. Prin urmare, odata ce aceasta ajunge pe suprafata masinii, poate cauza daune vopselei, ferestrelor si stergatoarelor. Adaugator, cenusa contine si mult sulf, astfel aceasta este mult mai acida decat praful simplu, reprezentand prin urmare un risc de aparitie mai rapida a efectului coroziv, in special la nivelul usilor, marginilor ferestrelor, stergatoare si anvelopelor.

Specialistii ofera conducatorilor britanici chiar si cateva sfaturi, printre care: stropirea caroseriei cu apa pentru a evita depozitarea cenusii pe suprafata masinii, sa aplice pe suprafata masinii produse de lustruire a caroseriei, sau spalarea cat mai deasa a masinii pana se opreste eruptia vulcanului Eyjafallajokull.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!