Prima pagină  »  Ştiri  »  Clona cu individualitate proprie: noul Seat Alhambra
19 APRILIE 2010, 15:27
1,452
0
Clona cu individualitate proprie: noul Seat Alhambra
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
Multi din noi stiu ca modelul Alhambra de la Seat este o interpretare a spaniolilor pe baza monovolumului Volkswagen Sharan. Cu putin timp in urma Volkswagen a prezentat noua generatie Sharan, iar astfel a venit si randul celor de la Seat sa prezinte noua generatie Alhambra.

Alhambra foloseste platforma lui Sharan, iar in asa mod a mostenit si dimensiunile acestuia (4.85 metri lungime). Cat priveste designul, aici observam liniile caracteristice gamei de modele Seat, dar si forma noua a blocurilor optice spate. In ciuda dimensiunilor mari, Alhambra se mandreste cu o manevrabilitate foarte buna, fapt datorat vizibilitatii si directiei bune. Noua Alhambra este cu 22 cm mai lunga decat generatia anterioara, iar in asa mod, la interior pot fi adapostite pana la sapte persoane. Si volumul portbagajului a crescut, cu un total de 885 litri pentru versiunea cu cinci locuri, acesta poate creste prin rabatarea scaunelor pana la 2.297 litri.

Gama propulsoarelor este formata din unitatile performante TSI si TDI. Propulsoarele pe benzina TSI produc intre 150 si 200 CP, in timp ce propulsoarele diesel TDI ofera intre 140 si 170 CP. Cea mai economa va deveni versiunea de 2.0 litri turbo diesel ce produce 140 CP si consuma in mediu 5.5 l/100km, si emite nu mai mult de 143 g/km CO2. Aceasta versiune este dotata cu catalizator SCR, cel care ii permite MPV-ului sa devina cel mai eficient din clasa sa.

Transmisia DSG, sistemul de recuperare a energiei, trapa mare de pe acoperis, climat controlul pe trei zone Climatronic, farurile bi-xenon, sistemul de stabilitate al remorcii tractate – acestea sunt doar cateva din dotarile noii generatii Seat Alhambra.

Asamblarea modelului va avea loc la uzina Palmele din Portugalia, iar vanzarile vor incepe la sfarsitul lunii August 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!