Prima pagină  »  Ştiri  »  Daimler AG a batut palma cu alianta Renault-Nissan
7 APRILIE 2010, 13:52
1,084
0
Daimler AG a batut palma cu alianta Renault-Nissan
De Constantin Mihalachi
1
Iata ca zvonurile ce bantuiau in industria auto cu putin timp in urma au devenit realitate, Daimler AG se aliaza cu grupul Renault-Nissan cu scopul de a coopera in mai multe directii in rezultatul carora vor fi lansate de catre ambele parti mai multe modele si propulsoare noi. In urma semnarii acordului de parteneriat, Daimler AG va detine cate 3.1 % din actiunile companiilor Renault si Nissan, in timp ce ultimele vor detine in egala masura cate 1.55 % din actiunile grupului Daimler AG.

Acordul de parteneriat dintre cele doua mari forte ale industriei auto mondiale Daimler AG si Renault-Nissan a fost semnat astazi la Bruxelles de catre presedintii grupurilor, si anume de Dieter Zetsche din partea Daimler AG, si Carlos Ghosn din partea aliantei Renaul-Nissan.

In urma negocierilor duse in ultimele luni si a schimbului de actiuni, cele doua parti au ajuns la urmatoarele concluzii:

• Vor coopera la elaborarea generatii urmatoare smart fortwo si Renault Twingo, inclusiv la elaborarea versiunilor electrice pentru acestea, cat si la extinderea gamei de modele smart si Twingo.
• Schimb de motoare si dezvoltarea in comun a noilor propulsoare pentru autoturisme si vehiculele comerciale, si anume:
- Propulsoarele aliantei Renault-Nissan cu 3 si 4 cilindri elaborate in comun vor fi disponibile pe noile modele smart si Renault Twingo, urmand ca sa fie adaptate si modificate de Mercedes-Benz pentru noua generatie de vehicule de clasa compacta.
- Daimler AG va pune la dispozitia Infiniti, divizia de lux a companiei Nissan Motor Company, propulsoare diesel si pe benzina cu 4 si 6 cilindri.
- Alianta Renault-Nissan va oferi pentru modelul Mercedes-Benz Vito un nou propulsor diesel cuplat la o cutie de viteze performanta.
• Companiile vor colabora la elaborarea viitoarelor vehicule comerciale usoare.

In concluzie se pare ca parteneriatul semnat astazi va da multe roade ambelor parti, cele care cu siguranta vor ajuta companiile sa treaca mai usor de situatia precara de pe piata mondiala de automobile, in primul rand prin reducerea costurilor de elaborare si dezvoltare a noilor modele si propulsoare pentru acestea. Primele rezultate le asteptam in anul 2012, atunci cand va fi lansata versiunea entry level al vehiculelor comerciale Mercedes-Benz, in timp ce incepand cu 2013 urmeaza sa fie lansate primele modele elaborate in comun de Daimler AG si alianta Renault-Nissan.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!