Prima pagină  »  Ştiri  »  General Motors isi onoreaza cu succes obligatiile fata de creditori
22 APRILIE 2010, 09:36
1,433
0
General Motors isi onoreaza cu succes obligatiile fata de creditori
De Constantin Mihalachi
0
Cu doar un an in urma, gigantul automobilistic american General Motors trecea printr-o perioada nefasta. La acel moment, unul din cei mai importanti jucatori din industria automobilistica mondiala, trecea prin faliment, cel care ulterior a fost urmat de o restructurare semnificativa. Relansarea companiei insemna renuntarea la cateva marci detinute de General Motors (Saturn, Saab, Hummer, Pontiac), dar si o grea povara sub forma unei datorii in valoare de 11 mlrd Dolari SUA!

Iata ca in cadrul unei conferinte de presa, sustinute ieri de catre presedintele GM - Ed Whitacre, s-a anuntat ca General Motors a reusit sa achite cu mult inainte de termen, datoriile pe care le avea fata de guvernul american si cel canadian. Este vorba de 5.8 mlrd Dolari SUA, suma pe care General Motors a primit-o anul trecut, si pe care urma sa o restituie in cativa ani.

Acest succes pentru General Motors, ca in esenta doar asa poate fi numita restituirea unei sume de asa marime, s-a datorat desigur vanzarilor, cele care au crescut esential datorita reformelor efectuate de companie, si care au dus la noi modele competitive. Este vorba de o crestere de 36 % doar in Martie 2010, crestere generata de vanzarile bune pe care le inregistreaza toate marcile grupului General Motors (Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac).
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!