Prima pagină  »  Ştiri  »  Luxul in stil mare: noul Audi A8 Long
16 APRILIE 2010, 14:31
1,527
0
Luxul in stil mare: noul Audi A8 Long
De Constantin Mihalachi
0
Audi lansa cu putin timp in urma la Salonul Auto de la Geneva, noua generatie a navei amiral A8. Astazi, 16 Aprilie 2010, producatorul din Ingolstadt face publice primele poze si informatii cu versiunea cu ampatament marit, noul Audi A8 Long, dar si cu noul propulsor de care va fi insotit acesta, 6.3 litri FSI W12!

Dupa cum ne spune numele, cea mai esentiala schimbare a suferit-o lungimea limuzinei, cea care a crescut cu 130 mm fata de versiunea cu ampatament normal. In asa mod, noul A8 L are o lungime de 5.267 mm si un ampatament de 3.122 mm. Cei mai rasfatati desigur vor fi pasagerii spate, care se vor bucura de scaune dotate cu sistem de incalzire si ventilare, masaj si sistem de climatizare inovativ ce controleaza temperatura de la interior cu ajutorul a nu mai putin de 25 motoare, frigider, masuta, si sistem multimedia cu ecrane de 10.2 inch. Aditional, clientii pot opta pentru elemente ultra exclusive, cum ar fi pielea naturala Valonea prelucrata cu extract de plante, insertii din lemn natural din cele mai selecte specii, si nu in ultimul rand plafonul panoramic.

In prima etapa, noul Audi A8 L va fi disponibil doar cu propulsor FSI W 12 cu o capacitate cilindrica de 6.3 litri. Acesta noua ne este cunoscut inca de pe generatia Audi A8 lansata in anul 2001. Totusi inginerii Audi au revazut aceasta unitate, iar prin rezultat au marit volumul cilindric al acesteia pana la 6.299 cm cubi, si au schimbat amplasarea cilindrilor in cate trei randuri a cate patru cilindri (W).

Multumita noilor caracteristici, propulsorul produce acum 500 CP si un cuplu maxim de 625 Nm disponibil la 3.250 rpm. Performantele oferite versiunii Long sunt absolut fabuloase si caracteristice pentru multi bolizi. Acceleratia 0-100km/h dureaza doar 4.9 secunde, iar viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic) este atinsa fara prea mult efort.

Chiar daca volumul si puterea propulsorului a crescut cu 50 CP, noul motor consuma doar 12.0 l/100 km, ceea ce ar insemna o reducere de consum cu 12 % sau 1.6 l/100km. Acest indice de consum a fost obtinut si cu ajutorul cutiei automate cu 8 rapoarte tiptronic, dar si a tractiunii integrale quattro care usureaza sarcina propulsorului.

Audi promite ca pana la sfarsitul anului curent, versiunea A8 L va beneficia de intreaga gama de propulsoare oferita in prezent pentru A8. Noul Audi A8 L poate fi deja comandat la toate reprezentantele Audi.
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!