Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz a prezentat Shooting Break! ( Video)
20 APRILIE 2010, 14:36
1,425
0
Mercedes-Benz a prezentat Shooting Break! ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
La Salonul Auto din Beijing, Mercedes-Benz va prezenta un model conceptual cu numele Shooting Break, prototip pe care germanii il pozitioneaza ca un coupe cu 4 usi, dar cu spatele asemanator unui break. Modelul Shooting Break a fost foarte popular in Marea Britanie in anii ’60-’70, atunci cand se bucura de foarte mult succes.

Conceptul Mercedes-Benz Shooting Break propune un stil nou, unul emotional, care va domina viitoarele modele Mercedes-Benz. Acest stil ne este cunoscut de la conceptul F800 Style lansat la Salonul de la Geneva 2010, model care ne sugera viitoarea generatie Mercedes-Benz CLS. Per total, caroseria ne insufla foarte mult dinamism, fapt sugerat de formele musculoase si linia acoperisului asemanatoare coupe-urilor.

Grila imensa a radiatorului, asemanatoare celei de pe legendarul 300 SL, este inconjurata de blocurile optice cu tehnologie LED. Farurile spate, la fel sunt dotate cu tehnologie LED, iar numarul total al lampilor LED de care dispune Shooting Break ajunge la 71 unitati. Shooting Break mosteneste agresivitatea coupe-urilor dinamice si de la jantele de 20 inch, incaltate cu anvelope 255/30 ZR 20 in fata, si 285/25 ZR 20 pe spate.

Interiorul isi intampina pasagerii cu patru scaune individuale, care sunt despartite de tunelul central cu insertii din lemn de stejar, ce contrasteaza cu insertiile din aluminiu de la interior si pielea bej. Cu lemn si piele este impanzit si portbagajul, in timp ce prin parti sunt instalate spatii compacte in care se poate depozita calculatorul sau alte obiecte nu prea mari. O nota clasica interiorului ii reda si inscriptia “Mercedes” dominata de stilul valuros.

Straniu, dar sub capota lui Shooting Break nu se afla o unitate hibrid, la fel cum pe alte concepte moderne, ci un propulsor cu ardere interna! Cu o capacitate de 3.5 litri, motorul V6 cu cilindri amplasati la un unghi de 60 grade, produce 306 CP si un cuplu de 370 Nm. Injectia directa cu piezo injectoare, permite sa se obtina un proces de ardere mai eficient, iar prin rezultat se va inregistra un consum redus si mai putine noxe CO2.

Chiar daca Mercedes-Benz nu mentioneaza daca va intra in productie de serie Shooting Break, acesta aproape cu siguranta va sta la baza viitoarei generatii CLS, sau de ce nu, la baza unui viitor CLS break. Un lucru e sigur, raspunsul il vom primi pana la sfarsitul acestui an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an.
 
GALERIE FOTO (28 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!