Prima pagină  »  Ştiri  »  Metropolis, viitoarea limuzina de serie de la Citroen?!
19 APRILIE 2010, 14:47
2,424
0
Metropolis, viitoarea limuzina de serie de la Citroen?!
De Constantin Mihalachi
0
Producatorul francez Citroen iata ca ne mai prezinta un concept, dupa ce in aceasta primavara practic ne-a asaltat cu prototipuri. De aceasta data vorbim despre noul Metropolis, concept ce ne reprezinta o viitoare limuzina marca Citroen, model ce umeaza sa fie prezentat la Salonul Auto din Shanghai.

Citroen Metropolis denota forme musculoase ce ii redau o tenda dinamica. Exteriorul ne sugereaza o simbioza dintre un Gran Turismo si o limuzina de lux, fiind caracterizat si de nuanta exterioara speciala Pearl Silk, cea care isi schimba nuanta in dependenta de lumina ce cade pe suprafata acesteia.

Conceptul Metropolis este un hibrid a carui baterii electrice pot fi incarcate si de la priza de casa. Sub capota se ascunde un propulsor V6 de 2.0 litri ce genereaza 272 CP si un cuplu maxim de 375 Nm. Acesta este asistat de un electromotor ce produce 55 CP, cu posibilitatea de a atinge un total de 95 CP. La viteze reduse, automobilul ruleaza doar cu ajutorul electromotorului, insa atunci cand este necesara si mai multa putere in functiune intra propulsorul cu ardere interna.

Per total, unitatea hibrid transfera cu ajutorul cutiei automate cu dublu ambreiaj si 7 trepte catre toate rotile 460 CP si 430 Nm, echivalentul de putere pentru un propulsor V8 cu o capacitate cilindrica de 4.0 litri. Confortul pasagerilor o va asigura suspensia pneumatica Hydractive.
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!