Prima pagină  »  Ştiri  »  Milano Taxi – viitorul taxiurilor in conceptia Volkswagen
20 APRILIE 2010, 12:45
1,488
0
Milano Taxi – viitorul taxiurilor in conceptia Volkswagen
De Constantin Mihalachi
0
In cadrul Hanover Trade Show a avut loc premiera mondiala noului concept de la Volkswagen – Milano Taxi. Prototipul reprezinta viziunea producatorului german asupra unui viitor model taxi care ar putea fi lansat in productia de serie in anul 2013. Noul model a fost prezentat si cancelarului german Angela Merkel, prezenta la show.

Conceptualul Milano Taxi, reprezinta un vehicul compact cu aspiratii ecologice, creat in stilul clasicului Samba Bus din anii ’50, si vopsit in nuanta traditionala pentru taxiurile milaneze. Dimensiunile compacte de care dispune (3.73 metri in lungime, 1.66 metri latime si 1.60 metri inaltime), ii vor permite lui Milano Taxi sa devina foarte manevrabil in ambuteiajele oraselor mari ca Milano. La interior este suficient spatiu pentru doi pasageri si bagajele acestora ce vor fi amplasate chiar langa conducator.

Spatiozitatea oferita pasagerilor spate nu este mai mica decat cea oferita de sedanurile de clasa premium. La fel nu cedeaza limuzinelor si sistemul multimedia cu ecran tactil de 8 inch, datorita caruia pasagerii vor putea urmari traseul pe care il urmeaza reprezentat pe harta, prognoza meteo, cat si sa seteze sistemul de climatizare. Accesul in habitaclu il usureaza usa laterala glisanta de mari dimensiuni, iar efectul de spatiozitate il subliniaza suprafata vitrata a acoperisului.

Electromotorul cu care este dotat Milano Taxi, produce 125 CP, in timp ce volumul bateriilor electrice Litiu-Ion este de 45 kW/h. Impreuna cu greutatea de 1.500 kg, taxiul poate parcurge pana la 300 km, in timp ce viteza maxima este mai mult decat suficienta pentru mediul urban, 120 km/h.
GALERIE FOTO (22 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!