Prima pagină  »  Ştiri  »  Noile electromobile Renault sunt tot mai aproape de lansare!
19 APRILIE 2010, 10:00
1,598
0
Noile electromobile Renault sunt tot mai aproape de lansare!
De Constantin Mihalachi
0
La sfarsitul saptamanii trecute, compania Renault a prezentat versiunile finale ale electromobilelor Fluence Z.E. si Kangoo Express Z.E. Tot atunci, producatorul francez a anuntat ca noile modele pot fi deja comandate, urmand ca primele exemplare sa ajunga in garajele clientilor in prima jumatate a anului 2011.

Dupa pronosticurile Renault, in anul 2020, 10 % din parcul auto mondial va fi format din automobile electrice. La acest moment, alianta Renault-Nissan investeste 4 mlrd Euro pentru elaborarea automobilelor cu emisii CO2 egale cu zero (cu exceptia detaliilor consumabile). Alianta de altfel lucreaza si la infrastuctura de reincarcare a bateriilor, cea care va fi dezvoltata incepand cu anul 2011. In prezent au fost semnate peste 50 acorduri de parteneriat cu diferite companii energetice, guverne, organe de conducere si autoritati locale.

RENAULT FLUENCE Z.E.



Conceptul electromobilului Renault Fluence Z.E. a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din anul 2009. Versiunea de serie va fi comercializata la inceput in Israel, Danemarca, si in ale tari europene incepand cu anul 2011. Procesul de asamblare al noului sedan electric de clasa C, va avea loc la uzina OYAC-Renault din orasul turc Bursa, acolo unde este asamblata la moment versiunea cu ardere interna Fluence.

La exterior electromobilul Fluence se deosebeste de la versiunea standart prin prizele de aer inchise pentru un coeficient aerodinamic cat mai bun, dar cel mai mult, prin partea spate, acolo unde vedem un nou design pentru blocurile optice dotate si cu tehnologie LED. Lungimea lui Fluence Z.E. a crescut cu 13 cm (4.75 metri) fata de versiunea cu ardere interna. Aceasta crestere a venit in urma dimensiunilor ceva mai mari a bateriilor electrice amplasate dupa randul de scaun spate. Insa chiar daca dispune de o lungime mai mare, volumul portbagajului este doar 300 litri, aici o influenta mai putin buna o au aceleasi baterii. La categoria deosebiri trebuie sa mentionam ca in aripile fata au aparut acum doua prize de incarcare a bateriilor.

Electromobilul Fluence Z.E. este dotat cu un electromotor ce dezvolta o putere de 70 kW (94 CP) si un cuplu maxim de 226 Nm. Energia este stocata in bateriile electrice de 22 kW/h, acestea au o greutate totala de 250 kg, iar multumita sistemului de recuperare a energie, bateriile sunt incarcate cu energie si la franare. Alimentarea deplina cu energie electrica de la o priza de casa de 220 Volt are loc intre 6 si 8 ore, insa daca este utilizata o sursa de incarcare rapida (400 Volt), acelasi proces dureaza 30 minute. La momentul cand vor fi elaborate locuri specializate de reincarcare a bateriilor electrice, va fi oferit si serviciul QuickDrop, cel care ofera posibilitatea de a schimba bateria descarcata cu una incarca in doar cateva minute. Cu bateriile incarcate, Fluence Z.E. poate parcurge 160 km, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 130 km/h.

RENAULT KANGOO EXPRESS Z.E.



In ciuda faptului ca a devenit un automobil electric, Kangoo Express Z.E. da dovada de aceeasi practicabilitate. Ca si in cazul versiunilor diesel, Kangoo Express Z.E. ofera 3.5 metri cubi de spatiu de depozitare, si poate transporta pana la 650 kg de marfuri. La fel ca Fluence Z.E., utilitara va fi disponibila incepand cu anul 2011, iar cat priveste locatia de asamblare, acesta va avea loc la uzina din Maubeuge, pe aceeasi linie de asamblare cu versiunea obisnuita Kangoo.

La baza lui Kangoo Express Z.E. sta electromotorul de 44 kW (59 CP) si 226 Nm, cat si bateriile Litiu-Ion de 22 kW/h. Ca si in cazul lui Fluence Z.E., bateriile Litiu-Ion sunt incarcate de la o priza de casa in 6-8 ore. Distanta pe care o poate parcurge Kangoo Express este de 160 km, in timp ce viteza maxima este limitata la 130 km/h.
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!