Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera: Noul Volkswagen Phaeton!
22 APRILIE 2010, 12:29
1,465
0
Premiera: Noul Volkswagen Phaeton!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
In ciuda faptului ca Phaeton nu a inregistrat un mare succes la prima generatie, iata ca Volkswagen nu renunta la nava amiral si lanseaza versiunea facelift a acesteia. Noul Phaeton aduce mai multe noutati, dintre care nu pot lipsi propulsoarele eficiente si sistemele moderne.

Prima generatie Volkswagen Phaeton a fost lansata la Salonul Auto de la Geneva din primavara anului 2002. In acelasi an, noul model a intrat si in productia de serie. La acel moment, Volkswagen avea foarte multe asteptari de la noua nava amiral, si anunta un volum de productie de 20.000 exemplare anual. Insa din cauza costului neatractiv in comparatie cu concurentii directi Mercedes-Benz S-Class, BMW Seria 7 si Audi A8, Volkswagen nu a inregistrat mai mult de 6.000 exemplare vandute anual.

Anume din acest motiv, Volkswagen a avut in fata o misiune extrem de grea din moment ce a pornit procesul de elaborare al noului model. Noul Phaeton trebuia sa vina cu ceva nou fata de concurenta, si de ce nu, cu un pret rezonabil, insa despre acesta este prematur sa vorbim acum.

La prima privire, noul Volkswagen Phaeton a mentinut stilul modelului lansat in 2002, dar in acelasi timp da dovada de un look proaspat. Designul noului model se conformeaza in totalitate cu fata actuala a modelelor Volkswagen, cea creata de designerul italian Walter de Silva. Blocurile optice sunt asemanatoare celor de pe generatia anterioara, insa de aceasta data, acestea utilizeaza tehnologii noi, cum ar fi LED-urile pentru lumina de zi. Observam si o noua grila a radiatorului, una care deviaza putin de la tendintele marcii (n.r. la actuala gama de modele VW grila este de culoare neagra), si afiseaza un look cromat foarte stralucit. Multa agresivitate, anume aceasta isi doreste sa ne sugereze partea de jos a bumperului fata, cel care este dominat de prizele imense de aer. In partea din spate, vedem un posterior cunoscut, cu un bumper in care sunt incorporate tevile sistemului de esapament.

Cum ii sta bine unui model de clasa premium, interiorul noul Phaeton este absolut fabulos. Luxul domina habitaclul, iar pielea naturala si insertiile din lemn nu fac decat sa demonstreze acest lucru. Clientii au posibilitatea sa opteze pentru doua tipuri de interior, unul cu 5 locuri, sau unul optional cu 4 locuri si scaune reglabile electronic si pentru “fotoliile” din spate. Odata ajunsi in interior, pasagerii sunt intalniti de sistemul de climatizare pentru 4 zone, frigider, sistem multimedia, sistem de navigare cu ecran tactil de 8 inch ce poate accesa prin intermediul internetului harta Google, si multe alte elemente exclusive.

Noul Volkswagen Phaeton este dotat si cu foarte multe sisteme de asistare, printre care sistemul de recunoastere a indicatoarelor rutiere, sistem anti-orbire a celorlalti conducatori, sistem de iluminare cu faruri adaptabile in viraje, sistem de pastrare a distantei fata de vehiculul din fata, sistem de asistare pentru prevenirea accidentelor cu vehiculul din fata, si sistem de asistare la schimbarea benzii de rulare.

Gama propulsoarelor este formata din 4 unitati, unul turbo diesel TDI, si alte trei pe benzina FSI. Puterea acestora variaza intre 240 CP pentru versiunea 3.0 TDI si 450 CP pentru topul de gama de 6.0 litri W12. Standart, toate versiunile sunt dotate cu suspensie pneumatica si tractiune integrala 4MATIC.

Noul Volkswagen Phaeton urmeaza sa fie prezentat la Salonul Auto de la Beijing care se va desfasura intre 27 Aprilie si 2 Mai 2010.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!