Prima pagină  »  Ştiri  »  Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 5 – Asamblarea
21 APRILIE 2010, 11:03
1,794
0
Uite asa se naste un Bentley Mulsanne! Partea 5 – Asamblarea ( Video)
De Constantin Mihalachi
0
In materialele anterioare, am vorbit despre cum este conceputa caroseria unui Mulsanne, cum are loc procesul de vopsire, cum este asamblat propulsorul V8 de 6.75 litri, si cum este creat interiorul noului Bentley Mulsanne. Iata ca de aceasta data o sa vorbim despre cum are loc asamblarea navei amiral din Crewe.

In procesul de asamblare, specialistii din Crewe, in prima etapa instaleaza cablurile din fibra optica si aranjeaza toate elementele electronice. Apoi, propulsorul, transmisia si suspensia se intalnesc pentru prima data cu caroseria pe care urmeaza sa fie instalate. Acest proces dureaza doar 20 minute, insa alte 80 minute sunt necesare pentru a le conecta pe toate intre ele, si pentru ca putin mai tarziu sa fie instalat sistemul de esapament si partea frontala.

O alta echipa lucreaza la asamblarea usilor si plansei de bord, dupa care, acestea sunt instalate nemijlocit pe Mulsanne, cel care incet dar increzut inainteaza pe linia de asamblare pentru ca in final sa devina o adevarata legenda.

Fiecare automobil primeste un cod electronic propriu de identificare. Anume acesta va furniza toata informatia despre echiparea detaliata a modelului doar prin apasarea unui buton. Acest “pasaport” electronic, contine informatia detaliata despre automobil, stocand chiar si culoarea firelor cu care au fost captusite scaunele la interior.

La fiecare etapa de asamblae, specialistii efectueaza un control amanuntit al muncii efectuate. Sistemul electric si functionarea acestuia este controlat cu ajutorul unui ecran tactil specializat. Per total, sunt efectuate peste 2.000 controale inainte ca automobilul sa paraseasca uzina din Crewe. In final, masina este alimentata cu combustibil, ca in ultima etapa sa fie testat modul de rulare si functionalitatea propulsorului.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!