Prima pagină  »  Ştiri  »  Dodge Dart – interiorul şi... 9 trepte!
14 DECEMBRIE 2011, 07:40
2,001
2
Dodge Dart – interiorul şi... 9 trepte!
De Valeriu Bahnaru
4
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
După primele imagini de teasing ale noului Dodge Dart, a venit şi timpul primelor poze cu interiorul noului model, precum şi a primelor detalii picante aduse de sedanul compact italiano-american.

Cartea de vizită a interiorului lui Dart va fi panoul de bord, complus dintr-un display de 7 inch, care va inlocui indicatoarele tradiţionale – vitezometrul şi turometrul – cu unele grafice. Aici vor fi afişate atât informaţiile despre viteza de rulare şi turaţiile motorului, cât şi cele generate de calculatorul de bord al maşinii sau sistemul de navigare.

Pe consola centrală, îşi va face loc un alt display enorm – de 8 inch, care este, de altfel şi cel mai mare din clasa sa pe piaţa americană. Acesta va afişa informaţiile sistemului audio / media, precum şi a celui de navigare.

Printre dotările de siguranţă, care îi vor asigura lui Dart o poziţie de lider pe piaţa americană, se numără 10 airbag-uri standard şi un sistem de avertizare a prezenţei unui automobil în punctul orb de vizibilitate.

Conform reprezentanţilor Dodge, interiorul noului Dart va fi asamblat la cel mai înalt nivel, iar posibilităţile de personalizare sunt de ordinul miilor, datorită celor 12 nuanţe de caroserie, 6 tipuri de jante, 14 tipuri de inserţii la interior, 3 motoare şi 3 transmisii. Mopar, divizia de personalizare a grupului Chrysler, va avea de asemenea o ofertă tentantă pentru individualizarea noului model Dodge.

Cel mai interesant fapt este, însă, disponibilitatea a tocmai 3 transmisii pentru noul Dodge Dart. Fiind construit pe platforma lui Alfa Romeo Giulietta, e norma să regăsim cele două transmisii disponibile şi pe modelul italian – una manuală cu 6 rapoarte şi una automată, cu dublu ambreiaj. Dodge Dart va veni, însă, şi cu o a doua transmisie automată, cu 9 rapoarte, de provenienţă ZF! Da! Nu e nici o eroare la mijloc – vorbim de 9 trepte! Cei de la Dodge spun că datorită acestei transmisii consumul va fi redus cu 10-15% în raport cu o transmisie automată obişnuită. Conform declaraţiilor lui Sergio Marchionne, şeful Fiat şi Chryler, un Dodge Dart echipat cu această transmisie va avea un consum mixt de doar 5.8 litri/100 km.

Sub capota lui Dodge Dart se vor regăsi motoare cu patru cilindri în linie, inclusiv premiatul motor turboaspirat MultiAir de 1.4 litri al celor de la Fiat. De asemenea, Dart va fi disponibil şi cu două unităţi din palmaresul mai vechi al lui Dodge – un motor Tigershark de 2.0 litri şi un altul de 2.4 litri, care a primit sistemul MultiAir.

Noul Dodge Dart va fi dezvăluit oficial la Salonul Auto de la Detroit, în primele zile ale lunii ianuarie.
COMENTARII (2)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 14 Decembrie 2011 - 12:06
le-au luat-o putin inainte celor de la Mercedes. Npua generatie S Class trebuia sa vina cu o transmisie in 9 trepte :)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 14 Decembrie 2011 - 14:25
Bordul e fascinant. Imi place nuanta asta rosie aprinsa de neon si navigatorul in lokul indicatoarelor de bord. Sooper, imi place!!!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!