Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel a pregătit o nouă sanie pentru Moş Crăciun
12 DECEMBRIE 2011, 15:30
2,303
1
Opel a pregătit o nouă sanie pentru Moş Crăciun
De Ilie Toma
2
Moş Crăciun a călătorit cam dintotdeuana cu zero emisii de CO2. Însă, în acest an, renii săi pot să ia o pauză, pentru că Opel tocmai a pregătit o alternativă la sania trasă de reni. Legenda „unei nopţi liniştite” şi a livrării discrete de cadouri nu mai pare a fi doar un vis, ci o realitate palpabilă, absolut liberă de emisii de dioxid de carbon.

O fi sărbătorile de iarnă o perioadă propice pentru poveşti, însă Opel e cât se poate de serios în iniţiative sale electrice. Ampera, model aflat deja în producţie, e un exemplu elocvent. Iar la Salonul Auto de la Frankfurt şi-a făcut debutul conceptul RAKe, viziunea Opel asupra mobilităţii urbane a viitorului, care poate adăposti două persoane la bord, în tandem. RAKe cântăreşte doar 380 kg, adică o treime din greutatea unei maşini ultra-compacte de oraş. Iar dimensiunile compacte şi construcţia uşoră îl fac eficient şi versatil în mediul urban. RAKe poate atinge o viteză maximă de 120 km/h, însă costul parcurgerii a 100 km de drum este estimat la doar 1 euro! Nici măcar renii lui Moş Crăciun nu-l pot transporta pe moş cu un preţ atât de accesibil!

Iar RAKe este tocmai conceptul pe baza căruia Opel a şi dezvoltat noua sa idee, de alternativă pentru sania lui Moş Crăciun. Deci, dacă surprindeţi moşul că parchează Opelul său înainte de a se strecura în casa Dvs., nu Vă miraţi prea tare, a trecut şi Moş Crăciun la downsizing şi electromobilitate! Iar dacă moşul n-ajunge la Dvs. în seara magică, explicaţia e simplă: ori nu aţi fost cuminte, ori i s-a epuizat lui Moş Crăciun bateria electromobilului...
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 12 Decembrie 2011 - 21:55
Cu sania si caprile lui, Santa ajunge in toate rikile, dar cu taburetka o sa-i sara rotile la prima intrare in vre-un satuk moldovenesc... :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!