Prima pagină  »  Ştiri  »  Din Elveţia, cu dragoste… Cea mai stupidă invenţie auto a anului?...
7 DECEMBRIE 2011, 16:35
2,243
5
Din Elveţia, cu dragoste… Cea mai stupidă invenţie auto a anului?... Sau poate cea mai inovativă?
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
RinSpeed e o companie elveţiană renumită pentru concepte îndrăzneţe şi uneori chiar fantastice. Acum vreo trei ani elveţienii concepeau un automobil-amfibie, capabil să se cufunde sub apă şi să îşi continuie mişcarea în mediul acvatic. În primăvara, Rinspeed aducea la Geneva BamBoo – un concept mult mai realistic, cu iz juvenil şi libertate absolută. De această dată, însă, cei de la Rinspeed s-au întrecut pe ei înşişi şi au dezvăluit o nouă creaţie, numită „Dock Go”...

Ideea elveţienilor porneşte de la constatarea unei banalităţi. Toate maşinile vin cu două axe. De ce să nu avem trei osii, în loc de două, şi doar atunci când avem nevoie de ele? Şi aici, vizionarul şef al companiei Rinspeed, Frank M. Rinderknecht, vine cu ideea remorcării unei perechi de roţi... La ce ar putea folosi această idee... năstruşnică? Ei bine, elveţienii ne asigură că scopurile sunt multiple. Dacă într-o zi aveţi nevoie de mai mult spaţiu pentru bagaj? Hm, v-aţi agăţat perechea suplimentară de roţi şi aţi rezolvat dilema!

Sau... dacă aveţi o maşină electrică, iar într-o zi trebuie să mergeţi în vizită la soacră, iar autonomia nu Vă este suficientă pentru a ajunge acolo? Nici o scuză de azi înainte pentru a evita vizitele de reuniune familială! O pereche suplimentară de roţi poate ajuta la dăinuirea armoniei în famile! Cum? Simplu, cei de la Rinspeed vă pot monta o baterie suplimentară acolo, iar dumneavoastră trageţi suta de kilograme în plus doar când vă duceţi la soacră, nu în fiecare zi! Astfel, scăpaţi de poveri nenecesare în exploatarea cotidiană, şi le ataşaţi la maşină doar când aveţi nevoie! Rinspeed spune chiar că ar putea revoluţiona producţia maşinilor electrice! De ce s-ar mai necăji producătorii să găsească soluţii pentru baterii mai încăpătoare, care să asigure o autonomie cât mai mare! O pereche de roţi în plus, cu o baterie pe ele, rezolvă tot!... Mai mult ca atât, dacă treaba cu bateria Vă pare ciudată, aflaţi că elveţienii pot monta acolo şi un motor pe benzină, în rol de range extender, adică un generator de electricitate care să vă furnizeze energia necesară deplasării ulterioare. Eh, parcă ne răsar în minte imaginile camioanelor sovietice de intervenţii speciale, care purtau după ele câte o remorcă cu generator...



Invenţia este cu atât mai „practică”, pentru că perechea de roţi suplimentară poate fi aplicată la orice automobil electric urban, nu doar la smart-ul pe care Rinspeed l-a transformat drept exemplu. Deci, dacă vreţi să vă supuneţi modificării un... Nissan Leaf, spre exemplu, atunci Rinspeed obţine o pereche de roţi din spate pentru Dvs., cu tot cu întregul fund al maşinii, montează acolo pachetul pe care l-aţi ales din meniu şi poftim, primiţi cea mai „vizionară” invenţie. E drept că Rinspeed nu menţionează modul prin care se ataşează fundul numărul 2 de fundul numărul 1, însă suntem siguri că s-au gândit şi la asta. Şi asta pentru că cei de la Rinspeed îşi încheie comunicatul oficial cu o frază genială, plină de mândrie patriotică: „Luaţi-vă 3 axe în loc de 2 – o soluţie creativă pentru mobilitatea viitorului. Şi cui i-a venit această idee, dacă nu unul elveţian, ah?”

Ce ziceţi, e cea mai inovativă sau cea mai stupidă invenţie auto a anului?...
COMENTARII (5)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Decembrie 2011 - 19:33
Ciinele cind nu are ce face, isi scarpina sau isi linge coa*ele, insa acestia de la Rinspeed fac pritzepuri pentru Smart-uri.
0
0
Mihail
Chişinău
la 7 Decembrie 2011 - 20:35
decit sa nu faci nimic tot ii bine... cea mai inovativa nare cum ... nu po sa fie o inventie intre cea mai stupida direct la cea mai inovativa... antonimele nau sens aici dar credca nui o inventie rea... pe parcurs se va dezvolta si mai mult si cred ca va fi si mai mult folosita :)
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 8 Decembrie 2011 - 04:11
Nu ma impresioneaza deloc desi pentru adevaratul Smart am un deosebit respect. Motorizarea diesel de 0.9 litri impresioneaza mult. Iar fiabilitatea pare sa fie legendara ..
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Decembrie 2011 - 10:53
Poate nu-i la tema cu pritzepu', dar tot e legat de Smart: priveam ieri niste crash test-uri al lui Smart ForTwo... si pot sa zis doar una: "Kapsula smerti".
0
0
Mihail
Chişinău
la 8 Decembrie 2011 - 11:59
Constantin-Padure.com nustiu ce vorbesti da eu am vazus foarte multi care le vindeau pe la 150 mii km cu capisi spunind ca motoru trebue reparat.... serios!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!