Prima pagină  »  Ştiri  »  Iscusinţă rusească: Porsche Cayenne, tunat în stil Pagani Zonda R
14 DECEMBRIE 2011, 14:01
2,305
8
Iscusinţă rusească: Porsche Cayenne, tunat în stil Pagani Zonda R
De Valeriu Bahnaru
5
GALERIE FOTO (25 IMAGINI)
Companiile de tuning din Rusia dau de veste tot mai des de realizări cel puţin interesante, şi uneori chiar fascinante. O ştire proaspătă vine de la TOP CAR, care a dezvăluit versiunea sa a lui Porsche Cayenne, numită Cayenne Vantage 2 şi echipată cu generozitate cu elemente din fibră de carbon.

Kitul de tuning, propus de compania rusească, este compus din bare de protecţie agresive, praguri cu inserţii, un spoiler cu bloc optic, montat pe lunetă, un alt spoiler montat în partea mediană a hayonului, noi corpuri ale oglinzilor exterioare, precum şi o accentuare puternică a arcurilor aripilor – toate elementele de tuning fiind executate din fibră de carbon. Cei de la TOP CAR au vopsit, însă, întreaga maşină într-o nuanţă gri-maro, astfel că elementele din fibră de carbon se încadrează excelent în peisajul general, şi doar un ochi bine înarmat poate distinge structura specifică a acestora.

Anume această abordare discretă îi asigură vehiculului un plus de originalitate. Mai mult ca atât, îmbinarea componentelor din fibră de carbon cu cele ale structurii maşinii aminteşte de Pagani Zonda R – un supercar care s-a mândrit multă vreme cu cea mai iscusită folosire a carbonului. Cu alte cuvinte, vehiculul celor de la TOP CAR ascunde o precizie fenomenală a execuţiei, şi o discreţie de invidiat, fapt care îl plasează alături de supercar-urile veritabile.

Tematica fibrei de carbon continuă şi în interiorul lui Cayenne Vantage 2. O bună parte din inserţiile interiorului au fost înlocuite cu cele din fibră de carbon. O menţiune aparte o merită scaunele, care combină pielea striată cu cea netedă şi fină, fiind şi sunt cusute cu aţă contrastantă de culoare galbenă.

În fine, şi motorului i-au fost aplicate mici modificări pentru a-i spori puterea. Prin reprogramarea „creierul electronic” al acestuia, schimbării filtrelor de admisie şi a sistemului de evacuare, cei de la TOP CAR scot din Cayenne Turbo până la 760 CP! Şi deoarece creşterea puterii necesită şi modificarea sistemului de frânare, vehiculul celor de la TOP CAR a primit şi noi frâne, marca Brembo. De asemenea, jantele sunt executate din material ranforsat şi au diametru de 21 sau 23 inch. Apropo, jantele sunt produse conform designului şi compoziţiei personalizate a celor de la TOP CAR, practică utilizată de case renumite de tuning, precum Hamann Motorsport sau TechArt, însă măiestria execuţiei elementelor din fibră de carbon devansează cam toate ateliere convenţionale de tuning!
COMENTARII (8)
Crazywolf
Chişinău
la 14 Decembrie 2011 - 14:11
interiorul de parca-i dintr-o nava spatiala :)
exteriorul pe un 7+ ...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 14 Decembrie 2011 - 14:20
S-au fi saturat de tunat Samare si "deset4i" ai au inceput cu Cayenne. De ce au ales anume un Porsche? :)
0
0
dima
Chişinău
la 14 Decembrie 2011 - 14:39
poate sint demodat, da ma dor ochii si nervii sa privesc atita carbon,
ce tine de exterior cu niste jante mai mari aratau mai bine
0
0
Mihail
Chişinău
la 14 Decembrie 2011 - 22:01
masina arata super prosta ca nu vad nik de Zonda...

si VB_1One cite masini de lux sunt in russia nus in restu lumiii!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Decembrie 2011 - 07:42
Mihai: Sa fi zis de Emiratele Arabe te credeam, da asa... in Russia oamenii traiesc asa - modest.
0
1
Mihail
Chişinău
la 15 Decembrie 2011 - 15:30
VB_1One da cu cei mai sus arabia ca russia? iti pare ca in arabia toti is milioneri? acolo e mai strasnic ca in russia acolo cine nui milioner ap e sarac lipit pamintului,.... in russia nu sta cu mult mai bine in orisicaz exista si clasa medie
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Decembrie 2011 - 22:29
Mihai; Clasa medie nu se plimba ku Porsche Cayenne. Asa ca ori acolo la araghi ori aici peste deal in Russia tot bogatasii isi permit tuning la Cayenne. Da arabilor mai mult le plac masinile luxoase ca rusilor. Rusii au mai putine dorinte: vodka, zakuska si totul e bine pe lume asta, dar Ali Baba vrea sa fie mai presus ca vecinul sau si isi kumpara Merselan batut ku cristale Swarovski.
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 15 Decembrie 2011 - 22:32
Dar din astia, acolo is tare multi.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!