Prima pagină  »  Ştiri  »  Moment istoric în lumea auto: Toyota şi BMW, în parteneriat!
2 DECEMBRIE 2011, 08:27
1,967
11
Moment istoric în lumea auto: Toyota şi BMW, în parteneriat!
De Valeriu Bahnaru
4
Companiile Toyota şi BMW au semnat un acord oficial, care dă startul unei colaborări de lungă durată în dezvoltarea unei noi generaţii de tehnologii „verzi” . Mai mult ca atât, cele două mari nume în industrie vor împărţi şi o serie din actualele tehnologii şi motoare.

Astfel, grupul BMW va livra Toyotei motoare diesel ultra-eficiente, de 1.6 şi 2.0 litri, începând cu anul 2014. Datorită acestui fapt, Toyota va putea să-şi fortifice poziţia în Europa, regiune în care motoarele de provenienţă BMW se vor regăsi sub capota unor modele precum Auris şi Corolla. Pe de altă parte, cei de la BMW vor primi tehnologiile de propulsie hibridă a celor de la Toyota.

Şeful BMW, Norbert Reithofer, a ţinut să clarifice raţionamentul şi importanţa deciziei comune: „Toyota este un lider în dezvoltarea tehnologiilor ecologice în segmentul compact, iar BMW este cel mai inovativ producător în segmentul premium. Ne-am unit eforturile pentru a continua împreună dezvoltarea acestor tehnologii şi pentru a ne întări poziţiile de lider în segmentele pe care le reprezentăm. Livrarea de către BMW a motoarelor diesel către Toyota este un pas important pentru asigurarea unor cifre de producţie mai mari pentru acestea, şi deci, a unor costuri mai mici per unitate.”

Nici şeful Toyota, Akio Toyoda, nu a ezitat să-şi manifeste încrederea în noul parteneriat: „Demararea unei colaborări de lungă durată cu BMW este o bucurie pentru noi. BMW este o companie cu o lungă tradiţie şi o înaltă cultură de inginerie şi producere a automobilelor în Europa, care ştie să nască automobile cu adevărat plăcute în condus. Ambele companii îşi vor uni eforturile şi experienţa enormă în dezvoltarea de tehnologii performante şi ecologice, iar acest fapt ne va permite să creăm automobile şi mai desăvârşite!



Un moment istoric pentru lumea auto. Un moment în care doi dintre cei mai inovativi, cei mai apreciaţi şi cei mai valoroşi producători îşi unesc eforturile pentru a fi mai puternici împreună. Sună incitant şi promiţător, nu?
COMENTARII (11)
dima
Chişinău
la 2 Decembrie 2011 - 09:44
super stirea, eu de exemplu am avut si toyota si bmw, diferite din ambele parti, si mias dori sa schimbe intre ei nu doar motorizarile, eu mias dori sa am o masina cu suspensie Toyota iar caroserie si motor BMW:))))))
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 2 Decembrie 2011 - 15:15
Asteptam rezultatele...
0
0
Mihail
Chişinău
la 2 Decembrie 2011 - 17:35
dima offf... dam shei sa mai zisi shi tu xD...(glumesc da matinca shi tu erai printre asei care spuneai ca toyota e maul mai jos ca bmw la nivel tehnologic...)

iac anuntu ista cu siguranta lea facut noduri in git la multi "destepti" care criticau niste prostologiii de mama focului.....

nu shi patanii aveti comentarii??

ati fiecare e mai buna in felul sau? ati vazut ca shi bmw nu avea lucruri pe care toyota le avea??///// shiobanshii.... sani intre amu asial care o zis ca toyota ii mai rea ca dacia....
0
0
Costeşti
Paris, Franţa
la 2 Decembrie 2011 - 19:38
bravoooo......
0
0
dima
Chişinău
la 2 Decembrie 2011 - 23:11
mihai, eu si acum sint de parere ca toyota e mai prejos ca BMW, doar motoarele bmw iau interesat pe cei de la toyota si nu invers, citeste stirile anterioare referitor la tema, cei de la BMW deja au ceva concret motor existent pe piata diesel, iar toyota va oferi niste schite idei care vor deveni realitate cine stie cind. si apropo ce tine de motoare toyota pe care am avuto a fost diesel d-4d 2.0 minca 1l de ulei la 1000 km, la 160 mii km, bmw ul de acum are motor 2.5D, 280 mii km si nu maninca gram de ulei (sintetic inca)
1
0
dima
Chişinău
la 2 Decembrie 2011 - 23:13
PS cei drept suspensia la toyota era mai rigida insa practic indistructibila, la bmw e slaba de tot., insa tine foarte bine drumul.
0
0
Mihail
Chişinău
la 3 Decembrie 2011 - 11:31
ppp ... daca bmw nu avea ceva de care sunt interesati 100% nu erau sa accepte parteneriatu...

un parteneriat se face din ambii for unu de la altu ceva pretios!.

shi chestia cu uleiul.... nus bmwuri care papa? cind motoru are probleme baba fie el de ce nu ar fi....
daca ai avut toyota luata din salon shi de la inceput papa ap po sa mai aiba sens copncluzia ta...
0
0
dima
Chişinău
la 4 Decembrie 2011 - 14:23
mihai nam inteles ce ai scris la urma, ambele sint la mina a doua, masina noua din salon am avut doar VW, minca de nou circa 1.5l de la scimb la schimb 15 mii km.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 4 Decembrie 2011 - 17:22
Dima: De BMW stiam ca sunt durabile la suspensii, despre ce vb?
0
0
dima
Chişinău
la 5 Decembrie 2011 - 12:14
VB_1One ai dreptate daca vorbesti de BMW urile fabricate pina in 1995, deja cele noi au suspensia totalmente din aluminiu, si pe drumurile noastre ies foarte repede din functie, si inca ce este complicat ca atunci cind bate ceva sunetul se transmite pe toata supensia si nu mai poti da de capat ce sa stricat, esti nevoit sa schimbi totul in complect, sau sa cheltui o gramada de bani ca mesteriii sa desfaca si sa controleze fiecare detaliu in parte. la toyota timp de 3 ani nam reparat nimic in afara de motor.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 5 Decembrie 2011 - 22:45
Ah da... am uitat ca de la 2000 in sus a inceput haltura in toate ramurile. Ap mai bine fac suspensia si uneori ma stradui sa nu zbor prin gaurile Modovioarei dragi, dacit sa fac motorul regulat.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!