Prima pagină  »  Ştiri  »  Un Prius în competiţii sportive?
7 DECEMBRIE 2011, 14:42
1,755
1
Un Prius în competiţii sportive?
De Valeriu Bahnaru
2
Simpla idee că un Prius hibrid ar putea concura în competiţii sportive adevărate trezeşte zâmbete, însă cele mai recente informaţii venite din partea producătorului japonez certifică intenţia de a face din Prius un adevărat bolid de curse!

Sistemul de propulsie hibridă a modelului actual, de serie, este compus dintr-un propulsor cu ardere internă, cu ciclu Atkinson, de 1.8 litri, precum şi de un motor electric. Puterea cumulativă a celor două propulsoare însumează 136 CP. Însă, aceşti parametri de putere sunt suficienţi doar pentru o viteză maximă de 180 km/h şi un timp de acceleraţie de la 0 la 100 km/h de 9.8 secunde. Deci, cum ar putea fi compatibil un astfel de automobil cu spiritul nemilos al competiţiilor sportive?

Ei bine, ceea ce pare a fi science-fiction va deveni ,în curând, un lucru cât se poate de firesc. Toyota lucrează la desăvârşirea unei versiuni de competiţie pentru Prius, destinată participării, din 2012, în seria japoneză Super GT, în clasa GT 300 – adică în aceeaşi clasă cu noul Subaru BRZ GT300! Priusul de competiţie ar urma să aibă o putere maximă de 300 CP, exact atât cât constituie limita clasei competiţionale din care îşi propune să facă parte.

Prima schiţă a Toyotei Prius GT300 a fost publicată în revista japoneză „Auto Sport”, însă această imagine nu vine în mod oficial din partea Toyotei, şi deci nu are rolul de interpetare oficială din partea producătorului japonez.
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 7 Decembrie 2011 - 15:09
Vom vedea ce va iesi din tot asta.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!