Importatorii de petrol din Moldova renunţă la scumpiri
11 Aprilie 2012, 08:00
O situaţie mai puţin obişnuită se atestă în aceste zile în Moldova. Săptămâna trecută, mai mulţi mari importatori de produse petroliere au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) aprobarea unei majorări a preţului carburanţilor cu aproximativ 60 de bani, iar ANRE nu a ezitat să accepte solicitările acestora.

Duminică şi luni câteva staţii ale companiei Petrom Moldova au şi afişat preţurile majorate, un litru de benzină
costând acolo aproape 18 lei. Staţiile care aparţin altor companii, însă, au ezitat să afişeze preţurile majorate, continuând să vândă carburanţi la preţurile anterioare. În după-amiaza zilei de ieri, şi Petrom Moldova a expediat către ANRE o notificare prin care anunţa despre revenirea la preţurile anterioare în staţiile sale.

Prin urmare, şoferii au un motiv de bucurie, de astăzi toate staţiile comercializând carburanţi la preţurile
de până la anunţarea majorărilor. Importatorii de produse petroliere îşi motivează păstrarea preţului la acelaşi nivel în staţii prin micşorarea preţului la bursele internaţionale. În acelaşi timp, o serie de economişti britanici declarau ieri pentru BBC că pe piaţa internaţională sunt aşteptate în următoarele luni scăderi considerabile ale preţului la petrol, cauzate de cererea stagnantă şi tempoul lent al economiei zonei euro.
PiataAuto.mdIlie Toma
5
2,417
COMENTARII (2)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Aprilie 2012 - 12:13
Cu cit mai ieftin cu atit mai bine... Eu zik sa fie 10/litru makar vreo 20 ani :))
0
1
Mihail
Chişinău
la 11 Aprilie 2012 - 22:51
VB_1One vraghi malai jisaza...

credca politicienii simt ca o ajiuns cutsitu la os pentur moldoveni... si fac tot posibilul sa mentsie macar situatia data ca altfel de revolutie nu scapa nimeni jiu ;).... rabda moldovanu si tot rabda da pina intro zi a sa sie credca....
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!