Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noul Mercedes-Benz Citan a fost dezvăluit

17 Aprilie 2012 - 10:29
Ilie Toma
Noul Mercedes-Benz Citan a fost dezvăluit
Mercedes-Benz Citan, vanul comercial compact, construit pe platforma lui Renault Kangoo, a fost dezvăluit în Olanda, într-un cerc restrâns, pentru ca debutul public oficial al acestuia să aibă loc în septembrie, la Salonul de Vehicule Comerciale din Hanover.

Noul Mercedes-Benz nu şi-a arătat doar formele, ci şi parametrii săi tehnici şi funcţionali. Astfel, aflăm că noul van va fi disponibil în 3 versiuni de lungime: 3.94 metri, 4.32 metri şi 4.71 metri. Gama de motoare va fi una destul de variată, fiind preluată de pe Renault Kangoo şi niţel adaptată. Astfel, vor exista 3 turbodiesel-uri cu puteri cuprinse între 75 CP şi 110 CP, precum şi un benzinar cu compresor mecanic de origine Mercedes-Benz, care va dezvolta 114 CP. Modelul va fi disponibil doar cu transmisii manuale, cu 5 sau 6 rapoarte, iar puterea motorului va fi transmisă roţilor faţă, ca şi în cazul fratelui francez Kangoo.

Germanii declară că au perfecţionat semnificativ platforma francezilor, dotând-o cu sisteme avansate de siguranţă, precum ESP adaptiv şi sistem anti-derapaj ASR. De asemenea, Citan se laudă şi cu o izolare fonică mult mai bună decât cea a lui Kangoo, dar şi cu mici modificări la suspensie, care trebuie să-i confere o mai mare manevrabilitate şi un confort sporit. La interior, instrumentele de bord şi consola centrală sunt direcţionate către şofer, pentru a-i facilita munca acestuia. Germanii declară că au modificat şi scaunele pentru ca acestea să cuprindă spatele mai plăcut şi să ofere un suport lateral pe măsură. În fine, Mercedes-Benz Citan nu va scăpa pe toată durata cariere sale de apropierea faţă de Renault Kangoo, acesta urmând să fie asamblat la aceeaşi uzină franceză ca şi vanul-frate din gama Renault.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (13 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter