Audi A3, Ford B-MAX, Kia cee’d, Renault Clio şi Volvo V40 primesc câte 5 stele la EuroNCAP
30 August 2012, 09:00
EuroNCAP a dat publicităţii rezultatele unei noi serii de teste de siguranţă, la care au participat 6 modele noi. Cinci dintre ele au obţinut calificativul maxim de 5 stele.

Cine nu a reuşit performanţa maximă, vă întrebaţi, probabil. Ei bine, e vorba de Isuzu D-Max – un pick-up care acum 4 ani abia de reuşise să câştige 2 stele la testul EuroNCAP. Acum, însă, Isuzu reuşeşte o performanţă bună şi ia patru stele.

Rezultatele noului Ford B-MAX la testele de siguranţă EuroNCAP erau aşteptate cu sufletul la gură, din cauza
construcţiei neobişnuite a maşinii,
care nu dispune de montanţi
centrali.

De obicei montanţii centrali separă convenţional spaţiul pasagerilor din faţă de cel al pasagerilor din spate, constituind şi elementul de forţă în protecţia impactelor laterale. Însă la Ford B-MAX acest element lipseşte, la deschiderea uşilor formându-se un spaţiu unic neîntrerupt. Elementele de forţă care substituie rolul montanţilor centrali au fost integrate în portiere, iar inginerii Ford ne asigurau în momentul lansării modelului că gradul de protectie va fi cel puţin echivalent cu cel al unei construcţii clasice.

Se pare că inginerii au avut dreptate,
pentru că Ford B-MAX a reuşit să ia 5
stele la EuroNCAP, iar gradul de
protecţie la impactul lateral a fost deosebit de bun.

Noul Volvo V40 ia de asemenea 5 stele şi reuşeşte să obţină cel mai mare scor in segmentul său din toate timpurile, oferind un grad de 98% de protecţie a adulţilor. Ceea ce îl distinge pe Volvo V40 cu adevărat de
concurenţii săi e sistemul Pedestrian Airbag, montat standard pe toate exemplarele V40. În cazul unui impact
cu un pieton, sistemul poziţionează capota maşinii într-o formă capabilă să absoarbă energia impactului, iar un airbag masiv se deschide în timp record, acoperind montanţii frontali ai maşinii în partea exterioară, protejând astfel pietonii de duritatea lor. Această inovaţie Volvo le-a adus suedezilor un scor de 88% la protecţia pietonilor – cel mai mare obţinut vreodată de o maşină până acum.

Lista modelelor testate de EuroNCAP, care au reuşit să obţină calificativul de 5 stele este încheiată de Audi A3, Kia cee’d, şi Renault Clio, modele care au oferit de asemenea un grad înalt de protecţie la toate capitolele.
PiataAuto.mdIlie Toma
7
2,979
COMENTARII (2)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 30 August 2012 - 09:17
Volvo ca de obicei surprinde prin originalitate si securitate.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 30 August 2012 - 10:31
Volvo mereu e cel mai tare....vad ca aici pierde doar cu siguranta copiilor.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!